Vágólapra másolva!
Hősies napot tartottak az Ázsia-kupa negyeddöntőiben pénteken. Az Üzbegisztán-Jordánia mérkőzésen Basar Jasszin több foga bánta, hogy az ellenfél beletérdelt, ám a jordán játékos visszatért, és gólt is lőtt - a továbbjutás ugyanakkor az üzbégeké lett. Délután Japán nagy küzdelme négy közé kerülést ért: a távol-keletiek gól- és emberhátrányban lőttek kettőt Katarnak, 3-2-re fordítva így az eredményt.


Japán végig kullogott az eredmény után a Katar elleni meccsen. Josida kiállítása után, egy-egynél az utolsó félórára emberhátrányba került Japán, egy percre rá Montezine találatával már 2-1-re vezetett Katar. Japán mindkét gólját védelmi hiba után kapta, gól- és emberhátrányban volt, mégis fordítani tudott 3-2-re. A győztes találatot az utolsó percben vitte be Inoha.

Este Üzbegisztán játszott Jordániával. Szanjar Turszunov nem kímélte Jordánia csapatkapitányát: térdelése után Basar Jasszin felső fogsorának egy része kihullott. A jordánok hátvédje nem hagyta cserben csapatát, egy perc ápolás után fogai helyén a vérzést csillapító vattával visszatért a pályára, sőt a szünet után gólt is szerzett. Ekkorra azonban az ellenfél már kétgólos előnyben volt - Bakajev három perc alatt duplázott szünet után - így a jordánok elbúcsúztak a tornától, az üzbégek viszont elődöntősök.

Ázsia-kupa, negyeddöntő:
Japán - Katar 3-2 (1-1)
gól:
Kagava (28., 70.), Inoha (90.), illetve Soria (12.), Montezine (63.)
piros lap: Josida (Japán, 62.)

Üzbegisztán - Jordánia 2-1 (0-0)
gól:
Bakayev (46., 49.), illetve Basar Jasszin (58.)