Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette bő, 21 fős keretét a magyar labdarúgó-válogatott első idei fellépésére, melyre február 9-én Dubajban kerül sor Azerbajdzsán legjobbjai ellen. A névsorba a tavaly őszi találkozókon szerepeltetett játékosok kerültek be, más futballisták nem kaptak lehetőséget.

Dubajba 20 labdarúgóval utazik el a kapitány, aki közvetlenül az elutazás előtt jelzi majd, hogy melyik futballistának kell itthon maradnia. A találkozó a Hollandia elleni Eb-selejtezőkre való felkészülést szolgálja. A magyarok március 25-én hazai környezetben fogadják a hollandokat, majd négy nappal később Amszterdamban csap össze a két együttes.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok:
Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (TSV 1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők:
Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United)
középpályások:
Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Vadócz Krisztián (Osasuna)
csatárok:
Rudolf Gergely (Bari), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Priskin Tamás (Ipswich Town)

"Tavaly jelentős változások történtek a válogatott keretében, sok új arc tűnt fel a csapatban" - kezdte legfrissebb blogbejegyzését a kapitány az Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján. "Ez azt eredményezte, hogy a litvánok elleni meccsünkön például csak három olyan játékos volt a kezdőcsapatban, aki több mint harminc válogatottsággal rendelkezik."

Egervári szerint az azeriek elleni mérkőzés arra jó, hogy a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok is nagyobb rutinra tegyenek szert. "Ezért nem kísérletezgetünk, a legutóbbi mérkőzésekre is meghívott futballistákkal vágunk neki az útnak."

A szövetségi kapitány ugyanakkor hangsúlyozza, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a keretbe kerülésre. "Nem teszek különbséget idős és fiatal, légiós és itthon játszó futballista között, kizárólag az dönt, milyen teljesítményre képes az adott játékos, valamint az, hogy mennyire gazdagítja a közösséget."