Vágólapra másolva!
A legalattomosabb ausztrál labdarúgónak tartott Kevin Muscat begyűjtötte a hétvégén pályafutása tizenkettedik piros lapját. A 37 éves védő az ausztrál focibajnokság melbourne-i derbijén pakolt alá ellenfelének úgy, hogy az 360 fokot fordult a levegőben. Összeszedtük az angol és a skót bajnokságot is megjárt korábbi válogatott játékos legdurvább megmozdulásait.

Az ausztrál focibajnokság 24. fordulójában 2-2-re végződött Melbourne Victory-Melbourne Heart derbi mélypontja Kevin Muscat megmozdulása volt. A Victory védője nehezen dolgozta fel, hogy csapata elherdálta a kétgólos előnyét, így a 79. percben gyorsvonat módjára ütötte el Adrian Zahrát.


Muscat tizenkettedik kiállítása


Muscat Ausztráliából fiatalon Angliába igazolt, ahol a Crystal Palace és a Wolverhampton színeiben szerepelt, majd egy rövid skóciai (Rangers) kitérő után a Millwall labdarúgója lett. Mindenhol gyorsan megutálták az ellenfelek. "A labdarúgás legutáltabb alakja" - mondta róla 2000-ben Martin Grainger, a Birmingham City labdarúgója.

A válogatottban éveken át stabil kezdőnek számító Muscatnak mindegy volt, hogy fiatal tehetséget vagy világsztárt rúghat fel. A válogatottban súlyos sérülést okozott a francia Christophe Dugarrynak, véget vetett a Charlton-labdarúgó, Matt Holmes pályafutásának, a fiatal Ashley Youngnak pedig azt súgta oda 1998-ban egy Wolverhampton-Watford meccs előtti bemelegítés során, hogy eltöri a lábát, ha el mer mellette menni a pályán. Találkozásukra végül nem került sor, mert Young becserélésekor Muscatot már kiállították.

Az angol és a skót bajnokságban eltöltött évek után Kevin Muscat hazatért Ausztráliába, azóta a Melbourne Victory színeiben terrorizálja az ellenfeleket a kopasz hátvéd. Sok esetben viszont elnézőek vele a játékvezetők, az alábbi három esetet mind megúszta, pedig ütés, kötekedés és a bíró megrúgása volt a rovásán.


2005-ben csak sárgát kapott a Sydney játékosának megütéséért



2006-ban az Adelaide edzőjét, John Kosminát taglózta le



2009-ben Strebre Delovski játékvezetőt lőtte ki labdával