Vágólapra másolva!
A Milan Alexandre Pato duplájával 2-1-re nyert a Sampdoria otthonában az olasz kupa negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe. A genovai csapatban Koman Vladimir a 72. percben állt be csereként, Laczkó Zsolt pedig a kispadon ült. A Milan városi riválisa is elődöntős, az Inter hosszabbításos, büntetőpárbajba torkolló meccsen gyűrte le a Napolit.

A Milannál a kezdőcsapatban kapott helyet két új szerzemény, az Ajaxtól érkezett Emanuelson és a Bayernnél létszámfölöttinek nyilvánított Van Bommel, Cassano és Ibrahimovic csak a kispadon ült, Thiago Silva ismét a középpályán kapott szerepet, a csapatkapitány pedig a szurkolók által sokat kritizált Oddo volt.

Patóval sem igazán voltak elégedettek a Milan-drukkerek mostanság, a sérülékeny brazil csatár a Cesena elleni bajnokin csak perceket kapott, most azonban a kezdőbe jelölte Allegri, ő pedig ezt gólokkal, és agilis játékkal köszönte meg. A 17. percben szerzett vezetést a Milan, egy szöglet után Thiago Silva fejelte a labdát Pato elé, aki 8 méterről kilőtte a bal sarkot.


Öt perccel később Emanuelson első milanos gólpasszát jegyezte, de ehhez az is kellett, hogy Pato mesterien fűzze be Accardit, aztán értékesítse a ziccert.


A kétgólos hátrányban lévő Samp próbálkozott, mezőnyfölényben játszott, de csak a szépítésig jutott el, a második félidő elején Maccarone beadása után Guberti csúsztatott Roma kapujába.


A csereként beállt Koman az összjátékból aktívan kivette a részét, és egy felejthető lövéssel is megpróbálkozott, Laczkó Zsolt bemutatkozása pedig egyelőre még várat magára.

A címvédő Inter is követte a városi riválist a négy közé, a címvédő nagyon jó meccset játszott Nápolyban, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, a hazaiak részéről természetesen a Cavani, Hamsik, Lavezzi riogatta a védőket, míg a milánóiak legnagyobb lehetőségénél Maicon beadásánál Cambiasso kapásból lőtt, De Sanctis viszont hatalmas bravúrral a lécre tolta a labdát.

A továbbjutás végül büntetőkkel dőlt el, a vendégek részéről Eto'o, Cambiasso, Pandev, Motta és Chivu is pontosan célzott, a Napoliból viszont Lavezzi fölébikázta a labdát, így az Inter ment tovább, amely a négy között a Juventus-Roma meccs győztesével játszik. A másik ágon a Milan a Palermóval meccsel majd.


olasz kupa, negyeddöntő:
Sampdoria - AC Milan 1-2 (0-2)
gól:
Guberti (51.), illetve Pato (17., 22.)

Napoli - Internazionale 0-0 - 11-esekkel: 4-5

csütörtök:
Juventus - AS Roma 20.45