Vágólapra másolva!
A Kecskemét labdarúgócsapatának 34 éves támadója, Tököli Attila helyettesíti Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatottban.

A német bajnokságban Mainz csatára a Kaiserslautern elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést, így kihagyja a február 9-i, Azerbajdzsán elleni, dubaji barátságos mérkőzést. A válogatott csatárát szerdán megoperálják, felépülésének várható idejét csak a műtét után tudják megmondani az orvosok.

Egervári Sándor szövetségi kapitány Szalai helyére Tököli Attilát hívta be a keretbe - írja az MLSZ honlapja.

"Attila már harmincnégy éves, azaz nem illik a jövő csapatának építéséről szőtt tervekbe, de nem is ez a szándékom" - fogalmazott blogbejegyzésében Egervári Sándor. "Most tüzet kell oltani, és szerintem erre mindent figyelembe véve ő a legjobb megoldás, ő az, akinek a játékstílusa a leginkább illik abba a játékba, amelyre mi a nyár óta törekszünk. Attila nem a jövő embere, de gyorsan beilleszthető a csapatba, a dolga pedig az, hogy az előttünk álló három mérkőzésen segítse a válogatottat minél eredményesebben szerepelni."


A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (TSV 1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United)
középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Vadócz Krisztián (Osasuna)
csatárok: Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO), Priskin Tamás (Ipswich Town)