Vágólapra másolva!
Verebes József visszacsábítása is a tervek között szerepel a Győri ETO futballcsapatánál, amely szeretne a Videoton és a DVSC elé kerülni az NB I-ben.

A DigiSport reggeli műsorában Klement Tibor, a győriek ügyvezetője elismerte, hogy a klub a költségvetés szempontjából az első háromban van Magyarországon, és erre alapozva hosszabb távon szeretnék megelőzni a jelenlegi két élcsapatot, a Debrecent és a Videotont.

"Véleményem szerint akkor egészséges a szemlélet, ha az ember a legtöbbre törekszik" - fogalmazott a vezető. "Itt elmondhatom, hogy szeretnénk valahogy a klubba visszacsempészni Verebes mestert. Ha nem csinál mást, minthogy elmondja, hogyan forradalmasította a szakmát a 80-as években, már akkor jól jártunk."

Verebes József 1981 és 1986 között volt a Rába ETO vezetőedzője, ekkor két bajnoki aranyérmet, két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett a csapattal. 1993-ban egy évre visszatért Győrbe, ekkor egy ötödik helyig jutott az együttessel.

Klement Tibor beszámolt arról, hogy a jövő héten egy sajtótájékoztató keretében jelentik be az Audi és a klub közötti szponzori megállapodást.

Az ügyvezető a győri klub Tarsoly Csaba tulajdonoshoz kötődő eddigi időszakát is elemezte. "Tarsoly Csaba tíz éve van a csapat élén, az eddigi folyamat három szakaszra osztható. Az első a pénzügyi konszolidáció jegyében telt, aztán jött az útkeresés, ennek tudható be, hogy akár félévente változott az edző személye. Most pedig fejlődési szakaszt élünk, ezt jelzi az elmúlt három esztendőben elért két bronzérem és a kupadöntő. Az elvárás erre a szezonra a nemzetközi kupaszereplés kivívása, de egy ilyen háttérrel dolgozó csapat nem is fogalmazhat meg mást."

A Győr az őszi idény után tizedik az NB I-ben, négy ponttal megelőzve a kieső helyen álló Haladást.