Vágólapra másolva!
Edzője, Pep Guardiola szerint Lionel Messi nélkül a Barcelona nem lenne az, ami. A szombat este az Atlético Madridnak mesterhármast rúgó argentin focista idén 38 meccsen negyvenszer talált be, már négyszer triplázott, csapata megdöntötte Puskásék rekordját.

Az argentin támadó ezzel átvette a vezetést Cristiano Ronaldótól a góllistán, igaz, a Real Madrid csak vasárnap 19 órától játszik a Real Sociedaddal. Messi 24, Ronaldo 23 találatnál jár.

A Barca zsenije a kupameccseket és BL-találkozókat is számítva ebben az idényben 38 fellépésen 40 gólt termelt. Az Atlético elleni volt szezonbéli negyedik triplája, míg két gólt már kilenc alkalommal produkált az idényében.


"Messi nélkül csak egy jó csapatnak számítanánk, s nem lennénk azok, akik vagyunk" - mondta Guardiola edző, akinek együttese a szombatival együtt sorozatban a 16. meccsét nyerte meg. Ezzel felülmúlta saját maga ez idénybeli, és a Puskás-féle Real Madrid 1960/61-es bajnoki szezonjából származó holtversenyes klubcsúcsát, amely egyformán 15 egymást követő győzelmet jelentett.

Szombati eredmények, Primera División, 22. forduló:
Barcelona - Atlético Madrid 3-0 (2-0)
gól: Messi (17., 28., 79.)

Real Madrid - Real Sociedad 19.00