Társoldalunk:

A Vagyonkezelő vizsgálja a Fradi-pálya eladásáról szóló szerződést

2011.02.21. 18:23

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a közérdekű adatok nyilvánosságára, illetve az állami vagyonról szóló törvényre hivatkozva közzé tette a Fradi-pálya ingatlanszerződését. A dokumentumból kiderül: az FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosa, Kevin McCabe kötelezettséget vállalt stadionfelújításra, illetve még további bő két évtizedig bérbe adhatja a pályát.

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottsága vizsgálja a Vagyonkezelő korábbi vezetése által a Fradi-pálya értékesítéséről kötött szerződést, illetve létrejöttének körülményeit. A vizsgálat lezárást követően az MNV tájékoztatja a nyilvánosságot vizsgálat eredményéről és megállapításairól.

A 2008. április 9-én aláírt megállapodás a Nemzeti Vagyonkezelő, a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfolió Kht. és az angol befektető, a Kevin McCabe tulajdonában lévő Real Esplanade között jött létre.

A szerződés többek között rögzíti, hogy a vételár 2 529 420 000 forint. A vevő a szerződés aláírásával "feltétlen kötelezettséget" vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak. Vállalta továbbá, hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát, amely használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyárbevételének 25 százaléka. Az ingatlan vételára az áfatörvény értelmében nem tartalmazott általános forgalmi adót.

Az MNV jelenlegi vezetése folyamatosan vizsgálja valamennyi, a vagyonkezelő előző vezetése által és időszakában kötött, gyanús vagy gyanúra okot adó szerződést és azok megkötésének körülményeit. A Fradi-pályára vonatkozó szerződés vizsgálatának lezárását követően az MNV tájékoztatja a nyilvánosságot a vizsgálat eredményéről és megállapításairól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK