Társoldalunk:

Platini szerint akár ősszel is rendezhetik a katari foci-vb

2011.02.21. 18:16

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) határozott állásfoglalása ellenére sincs vége a 2022-es foci-világbajnokság körüli vitának. Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke szerint akár ősszel is megrendezhetnék a katari tornát.

"Jelenleg azon tanakodunk, hogy nyáron vagy télen legyen a torna, de mivel demokráciában élünk, az a javaslat is megfontolandó, hogy ősszel kerítsünk sort az eseményre" - fogalmazott az ötvenöt éves sportvezető a kicker című szaklapnak adott hétfői interjújában.

"A nyári melegben ott lehetetlen játszani, de van még tíz évünk arra, hogy kiválasszuk a torna legmegfelelőbb időpontját" - mondta Platini.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke ezzel szemben két héttel ezelőtt azt mondta, a katari vb az eredeti terveknek megfelelően nyáron lesz, mivel a téli rendezés tervét csak a helyi szervezők kezdeményezhették volna, ők azonban tartották magukat az eredeti elképzeléshez.

A nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága december 2-án döntött úgy, hogy a 2018-as vb-t Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezheti. Utóbbival kapcsolatban a szakértők és a sportvezetők azóta többször kifejtették, hogy az ázsiai országban a hőmérséklet nyáron akár az ötven fokot is elérheti, így komoly veszélybe kerülhet a futballisták egészsége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK