Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapatának válogatott hátvédje, Vermes Krisztián kedden súlyosan megsérült, így ebben a szezonban már nem játszhat. A lila-fehérek kapitánya edzésen ütközött szerencsétlenül, azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett.

"Sajnos, teljes térdficamról és többszörös szalagsérülésről kell beszélnünk Krisztián esetében. Az első és hátsó keresztszalag, valamint a belső oldalszalag elszakadt" - nyilatkozta dr. Domaraczki Olivér a klub honlapjának.

"Krisztiánra több műtét vár a felépülésig, a keresztszalag-operáció pedig két hónap múlva következhet. Szerencsére csonttörés nincs, mégis olyan súlyos sérülésről beszélünk, amilyen ritkán fordul elő. Lassú gyógyulásra kell számítanunk, amely legalább fél évet vesz majd igénybe."

Vermes elmondta, már nem érez fájdalmat, de még lükte a térde. "A lábamat altatás közben helyreigazították, de amit előtte érzetem, az pokoli volt. Mostantól csak a gyógyulásra és a teljes felépülésre szabad koncentrálnom, de az állapotomról többet tudunk meg a csütörtöki műtét után."
A 25 éves védőre Egervári Sándor szövetségi kapitány rendszeresen számít, a februári, Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésen a 70. percben küldte pályára.

A Hollandia elleni két Európa-bajnoki selejtező előtt álló magyar nemzeti csapat Vermes mellett hasonló okokból Szalai Ádámra, a német Mainz csatárára sem számíthat, aki január 29-én szenvedett keresztszalag-szakadást.