Vágólapra másolva!
José Mourinho vezetőedző a játékvezetőket kritizálta, amiért nem adtak meg egy szerinte jogos tizenegyest a Real Madridnak a Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő 1-1-re végződött első mérkőzésén. Carlo Ancelotti, a Chelsea trénere az FC Köbenhavn otthonában aratott 2-0-s győzelem után a továbbra is gólképtelen Fernanto Torrest dicsérte.

Nem hazudtolta meg magát José Mourinho, aki a játékosairól ismét magára irányította a sajtó figyelmét, és a Lyon elleni meccs utáni sajtótájékoztatón a játékvezetőket bírálta.

A 64. percben, 0-0-s állásnál Cristiano Ronaldo végezhetett el szabadrúgást, ám a tizenhatoson belül álló kéttagú sorfalból Yoann Gourcuff kézzel blokkolta a lövést, a büntető elmaradt.

"Néha előfordulnak kérdéses szituációk, de ez teljesen egyértelmű volt" - kezdte a Real vezetőedzője. "Öt méterre állt a játékvezető és a gólvonalbíró az esettől, négy szem nem látta azt a kezezést, amelyet mindenki más látott a stadionban. Nagyon dühös vagyok."

Az ominózus jelenet 1 perc 20 másodpercnél látható:

http://tv2.hu/bajnokokligaja/video/lyon-real-madrid-1-1/player/embed

A portugál mester ugyanakkor nem lehet elégedetlen, hiszen a Lyon otthonában az 1-1 nem számít rossz eredménynek. "Egy lépéssel közelebb kerültünk a negyeddöntőhöz. Most először szerzett a Real Madrid a Lyon otthonában gólt, ami döntő lehet a párharcban. Remélem, hogy a visszavágón a csapat fantasztikus estét varázsol majd a Bernabeuba!"

Az 1-1-re végződött mérkőzésen csereként fontos gólt szerző Karim Benzemában felemás érzések kavarogtak. "Örülök, hogy ilyen fontos gólt lőttem, a csapattársaim nem győztek ölelgetni, de én nem ünnepelhettem velük" - mondta a Lyonban korábban több mint száz meccset lehúzó francia csatár, majd hozzátette: "Szeretnék többet játszani. Az edzőm most huszonhét percet adott nekem, mégis sikerült gólt szereznem, remélem, hogy ezzel bizonyítottam neki."

"Még mindig életben vagyunk" - jelentette ki a játéknap másik mérkőzése utáni sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti, a Chelsea mestere, miután csapata idegenben Anelka duplájával 2-0-ra legyőzte a dán FC Köbenhavn együttesét, és így kétgólos előnyt szerzett a londoni visszavágóra. "Éreztem, hogy órási nyomás van a csapaton, főleg azok után, hogy a Fulham és a Liverpool ellen sem tudtunk gólt szerezni, majd kiestünk az FA-kupából, de a srácok most megmutatták, hogy nem szabad őket leírni."

Fernando Torres ismét kezdőként kapott szerepet, de a Liverpooltól igazolt spanyol támadó továbbra sem tudja megszerezni első gólját a Chelsea-ben. "Anelka volt a meccs hőse, de Torresnek is kulcsszerepe volt a győzelemben, remekül játszott, de nem volt szerencséje a kapu előtt. Ő olyan csatár, aki állandó veszélyt jelent a kapura, csak idő kérdése, és elkezdi a gólgyártást."