Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Clubnak új gazdasági modellre van szüksége, a szakosztályok pedig a jövőben csak annyi pénzt költhetnek, amennyit megtermelnek - idézte a Fidesz.hu Kubatov Gábort, az FTC elnökjelöltjét, akit péntek délben a közgyűlés választhat meg a sportegyesület élére.

A Fidesz pártigazgatói posztját is betöltő Kubatov Gábor szerint egy politikus népszerűségén egy sportklub irányítása nem segít, a mostani várható megbízatását élete meccsének tekinti. Az FTC alelnöke kiemelte ugyanakkor, hogy egy politikától független rendszer kiépítésére lesz szükség a sportegyesület élén.

Kubatov Gábor a Fidesz.hu szerint arról is beszélt, hogy az egyesületnek jelenleg 43 millió forintja van, holott Kevin McCabe a labdarúgócsapatot működtető cég, az FTC Zrt. megvételekor 600 milliót fizetett a klubnak.

Az elnökjelölt szerint kulcsfontosságú lépés lesz az egyesület átvilágítása, a leendő gazdasági igazgatótól pedig azt követeli majd meg, hogy a finanszírozásban teljesen tiszta rendszert alakítson ki.

Kubatov Gábor az FTC társadalmi felelősségvállalását és a gyerekek megnyerését sürgeti, és abban bízik, hogy öt fővárosi önkormányzat segíti a jövőben az egyesületet.

A Fidesz pártigazgatója elmondta, hogy pénteken reggel telefonon egyeztet Kevin McCabe-bel az eddigi tulajdonos távozásának körülményeiről, Berki Krisztiánt, az FTC Zrt. régi-új vezetőjét ugyanakkor nem tekinti komoly tárgyalópartnernek.

Az FTC Zrt. csütörtök délután egy órára hirdetett meg sajtótájékoztatót, amelynek témájaként az új tulajdonos bemutatását jelölték meg.