Vágólapra másolva!
Még le sem telt az eltiltása, újabb komoly büntetésekre számíthat Neil Lennon, a skót Celtic labdarúgócsapatának menedzsere. A szövetség ugyan négy meccsre redukálta korábbi hatmérkőzéses eltiltását, de a szerdai, Rangers elleni kupameccsen előbb rasszista kijelentéseket tett a rivális szenegáli csatárára, a meccset követően pedig majdnem összeverekedett az ellenfél másodedzőjével.

Négy mérkőzésre redukálta Neil Lennon eltiltását a Skót Labdarúgó Szövetség. A Celtic edzője még a november 10-i, Hearts ellen idegenben elveszített bajnokin kapott piros lapot, de lelátóra való távozásakor még összekapott a negyedik játékvezetővel.

A szövetség a piros lapért kettő, az agresszív viselkedésért plusz négy meccsről meszelte el, utóbbit végül megfelezte.

Lennon azonban nem bír magával, a szerdai kupamérkőzésen, ahol csapata 1-0-ra legyőzte a városi rivális Rangers csapatát az ötödik forduló megismételt csatájában, ismét botrányt okozott.


Először az ellenfél szenegáli válogatott csatárát, El Hadji-Dioufot becsmérelte - a fenti videón jól látszik, ahogy száját a "Fuck off nigger" kifejezés hagyja el, majd a három Rangers-játékos kiállításával végződött találkozó után nekiment az ellenfél másodedzőjének, Ally McCoistnak.


Az egykori 40-szeres válogatott északír középpályás 2010. március 25-én lett a Celtic vezetőedzője, miután a klub menesztette Tony Mowbray menedzsert.