Vágólapra másolva!
A német Stern magazin információja szerint a fogadási maffia manipulálta a februári 9-én, Antalyában játszott Bulgária-Észtország és Bolívia-Lettország válogatott labdarúgó-mérkőzéseket. Az összecsapásokat FIFA-licenccel nem rendelkező magyar bírók vezették, előbbi összecsapásra ötmillió euró értékben fogadtak.

A Stern szerint annak ellenére, hogy a találkozókat egy ismeretlen menedzseriroda szervezte, a játékvezetők nem rendelkeztek FIFA-licenccel , ráadásul reklám, televíziós közvetítés nélkül, minimális nézőszám előtt játszották a találkozókat, azok mégis sok pénzt jelentettek.

A lap szerint a körülmények egyértelműen arra utalnak, hogy a mérkőzéseket a maffia beépített embere, a szingapúri Anthony Santia Raj szervezte. A lap úgy tudja, csak a bolgár-észt összecsapásra ötmillió eurót tettek fel.

Magyar vonatkozás, hogy a bolgár-észt 2-2-re végződött összecsapásán a Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián, Csák János játékvezetői hármas tevékenykedett, akiket nem az MLSZ küldött. Nem is tehette volna, hiszen a hármas mindössze NB III-as és BLSZ-kerettagsággal rendelkezik. A másik, 2-1-es lett győzelemmel zárult mérkőzésen Selmeczi Krisztián fújta a sípot.

Ami igazán gyanússá vált, az a hét találat, hiszen mindegyik tizenegyesből született.

A játékvezetőket az MLSZ felfüggesztette, az egyszer már elhalasztott fegyelmi tárgyalásra március 22-én kerül sor. A fegyelmi bizottság addig azt szeretné megtudni, hogy a találkozók hivatalos, nemzetek közötti összecsapásnak minősülnek-e, amennyiben igen, indítványozza, hogy a fegyelmi eljárás hatáskörét a FIFA utalja át az MLSZ-hez.