Vágólapra másolva!
Egy francia falusi labdarúgócsapat elnöke szerette volna leigazolni Lionel Messit, de a Francia Labdarúgó Szövetségben nem fogadták kitörő örömmel az argentin zseni szerződtetésének tervét, és eltiltották a klubvezetőt, aki csak viccnek szánta az egészet.

A francia FC Borne csapatának elnöke, Cedric Enjolras viccnek szánta az átigazolási ajánlatot a Barcelona aranylabdás játékosáért, ám a francia szövetség nem találta humorosnak a beadványt, amelyet nem is továbbított a spanyol bajnok felé, ráadásul úgy akarta elvenni a klubvezető vicces kedvét, hogy fél évre eltiltotta, de ebből három hónapot felfüggesztett.

A 400 lelket számláló település - a Felső-Loire menti osztály második ligájában szereplő - labdarúgócsapatának első embere a héten próbaképpen töltött ki egy interneten beadható átigazolási lapot, és Messi neve jutott eszébe, amikor a leigazolandó játékos nevéhez ért.

"Úgy döntöttem, regisztrálok egy átigazolási kérelmet, hogy megnézzem, miként működik ez. Lionel Messi nevét írtam be, a születési dátumát és a klubja nevét. Ezután elküldtem a kérelmet a szövetségnek. A ligában kiakadtak, amikor meglátták az átigazolási kérelmet, és nem továbbították a Barcelonának. A szövetség nem találta viccesnek, és eltiltottak. Nem gond, majd el leszek egy bárban három hónapig" - mondta Enjolras.