Társoldalunk:

Magathot elküldték a Schalkétól

2011.03.16. 11:41

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős Schalke 04 labdarúgócsapatánál szerdán azonnali hatállyal menesztették Felix Magath vezetőedzőt. A klub vezetősége reggeli tanácskozásán - melyen nem vett részt az 57 éves tréner - foglalt állást a váltás mellett.

Magath távozásáról már március elején cikkezett a sajtó, de akkor még csak arról volt szó, hogy a szezon végén távozik Gelsenkirchenből. Később felröppent a hír, hogy már előbb mennie kell, de sorsa csak szerdán dőlt el.

A Schalke a múlt héten bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, a Valencia elleni, hazai mérkőzés alatt a szurkolók Magath maradása mellett tüntettek, csakúgy, mint a hétvégi Bundesliga-találkozón.

A bajnokságban csak a tizedik helyen álló Schalke kispadjának első számú várományosa - a Bild szerint - Ralf Rangnick, átmenetileg a segédedző, Seppo Eichkorm készíti fel az együttest.

A korábban a Bayern Münchennel és a Wolfsburggal is bajnok Magathot - aki 2009 júliusa óta irányította a gelsenkirchenieket - 2013-ig kötötte szerződése a Schalkéhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK