Vágólapra másolva!
Pénteken Nyonban megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája negyed- és elődöntőinek sorsolását. A Chelsea és a Manchester United összekerült egymással, de nem lehet boldog a harmadik angol csapat, a Tottenham sem, amely a Real Madrid otthonában kezdi párharcot. Az elődöntőben összetalálkozhat egymással a Real Madrid és a Barcelona.

A legjobb nyolc között találkozik egymással a 2008-as BL-finálé két angol résztvevője, a Chelsea és a Manchester United. Carlo Ancelotti a sorsolás előtt kifejtette, ugyan a Barcelona a legveszélyesebb csapat, számára mindegy, melyik csapatot kapja ellenfélül a Chelsea. "A játékosok egészségesek, a csapat erős, ha százszázalékosan játszunk, bejuthatunk a döntőbe" - mondta.

A sorsoláson a Manchester Unitedet a klub titkára, John Alexander képviselte. "Nagy kár, hogy két angol csapatnak egymás ellen kell küzdenie. A hazai csapatok ellen jó rekordunk van a nemzetközi kupákban és biztos vagyok abban, Sir Alex Ferguson jól felkészül a Chelsea ellen. Az biztos, hogy a legtöbb csapat el akarta kerülni a Barcelonát" - mondta.

A Chelsea titkára, David Barnard a sorsolást végző egykori válogatott csillag,Gary Linekerrel viccelődött. "Amíg nem párosított össze bennünket a Manchester Uniteddel, mindig is jó fickónak gondoltam Garyt" - mosolygott, majd hozzátette: "Nagy a rivalizálás a két klub között a hazai színtéren, de a Bajnokok Ligája teljesen más. A csapat nagy része ott volt a moszkvai BL-döntőben, ez jó revánslehetőség lesz számukra."

A címvédő Internazionale a nyolcaddöntő után - ahol a Bayern Münchent búcsúztatta - ismét egy német csapattal, a Schalke együttesével került össze.

Míg a legjobb nyolc közé hét év után visszatérő, korábbi kilencszeres győztes Real Madrid az AC Milant búcsúztató Tottenham Hotspurrel találkozik, míg a Barcelona az ukrán Sahtar Donyecket fogadja.

Ha a két spanyol csapat túljut ellenfelein, az elődöntőben egymás ellen játszhat, ráadásul akkor két hét alatt négyszer is megmérkőzhetnek egymással: április 17-én Madridban bajnokira, három nappal később a Király-kupa döntőjére, a BL-elődöntőkre pedig április 26/27-én és május 3-4-én kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:
Real Madrid (spanyol) - Tottenham Hotspur (angol)
Chelsea (angol) - Manchester United (angol)
FC Barcelona (spanyol) - Sahtar Donyeck (ukrán)
Internazionale (olasz) - FC Schalke 04 (német)

Az első mérkőzéseket április 5-6-án, a visszavágókat 12-13-án rendezik.

Az elődöntő párosítása:
Internazionale/Schalke - Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham - Barcelona/Sahtar Donyeck

Az elődöntők első mérkőzéseire április 26-27-én, a visszavágókra május 3-4-én kerül sor.