Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is kialakult a legjobb nyolc mezőnye a múlt héten, de az utóbbi sorozatban szerepelt labdarúgók közül senki sem került be álomcsapatunkba, és a BL-ből is csak ketten érkeztek. A hétvégi bajnokikon már több kiemelkedő teljesítményt láthattunk, ami alapján egy venezuelai csatár és egy svájci középpályás is a világválogatott tagja lett.

Kapus:

Robert Green (angol, West Ham United): a WHU nem számított esélyesnek a Tottenham Hotspur elleni idegenbeli bajnokin, hogy mégis sikerült pontot szereznie, azt elsősorban kapusuknak köszönhette. Green több bravúros védést is bemutatott, főleg Gareth Bale szabadrúgásánál mentett óriásit.

Hátvédek:

Cristiano Zaccardo (olasz, Parma): élesedik a kiesés elleni küzdelem a Serie A-ban, és a Parma a Sampdoria idegenbeli legyőzésével nagy lépést tett a bennmaradás felé. A pármaiak a jobbhátvéd Zaccardo fejesével nyertek Genovában, ráadásul a bekk saját kapuja előtt is nagyon határozott volt.

Dorin Goian (román, Palermo): a szicíliai együttes nagy skalpot szerzett a hét végén, hiszen a listavezető AC Milan ellen tudott nyerni. A román középhátvéd remekül kapcsolta ki a milánói támadókat, és ő szerezte a meccs egyetlen találatát, még ha kissé lesgyanús helyzetből is.

David Luiz (brazil, Chelsea): a londoniak januári sztárigazolása, Fernando Torres egyelőre nem remekel, azonban a másik télen vett játékosra, David Luizra nem lehet panasz. A brazil középhátvéd a Manchester City ellen gólt fejelt, ráadásul a védőmunkája is kifogástalan volt.

Marcelo (brazil, Real Madrid): a Realnak a múlt héten sikerült megtörni BL-átkát, és hat év után bejutott a legjobb nyolc közé a sorozatban. Mindehhez Marcelo szépségdíjas góllal járult hozzá, ráadásul a balhátvéd a hét végi, Atlético Madrid elleni bajnokin is remekelt, gólpasszt adott.

Középpályások:

Jermaine Pennant (angol, Stoke City): az egykoron hatalmas tehetségnek tartott jobbszélső ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket karrierje során, de a hétvégén megmutatta, ha jó napja van, akkor kiemelkedő teljesítményre képes. Ezt ezúttal a Newcastle bánta, Pennant ugyanis egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Szarkák legyőzéséhez.

Wesley Sneijder (holland, Internazionale): a milánóiaknak az otthon begyűjtött hátrányt követően idegenben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást a BL-ben, amiben Sneijdernek nagy szerepe volt. A holland középpályás igazi vezéregyéniségnek bizonyult a müncheni visszavágón, gólt is szerzett.

Gökhan Inler (svájci, Udinese): az udinei együttes a múlt héten is folytatta remeklését, és továbbra is tartja magát a negyedik helyen a Serie A-ban. A Catania ellen ezúttal elsősorban nem a támadó részleg jeleskedett, a vezető találatot például a védekező középpályás Inler szerezte egy látványos kapáslövéssel.

Gael Danic (francia, Valenciennes): egészen a mérkőzés hajrájáig úgy tűnt, hogy a Valenciennes hazai pályán legyőzi az esélyesebbnek tartott Girondins Bordeaux-t, és ebben Danicnak volt a legnagyobb szerepe. A balszélső kétszer is eredményes volt, és a kispadról nézte végig, amint társai elherdálják az általa szerzett előnyt.

Csatárok:

Mladen Petric (horvát, Hamburg): egy hét alatt nagyot fordult a világ a hamburgi csapattal, hiszen azt követően, hogy a Bayerntől egy hatost kapott a gárda, most a HSV szórta meg aktuális ellenfelét. A Köln elleni gólzáporos diadal főszereplője Petric volt, aki mesterhármasa mellett egy tizenegyest is kiharcolt.

Salomon Rondón (venezuelai, Málaga): az andalúziai együttes kétségbeesetten küzd a kiesés ellen a Primera Divisiónban, és ebben a harcban Rondón góljai nagyon sokat érnek a csapatnak. A 21 éves támadó a hét végén duplázott az Espanyol ellen, és ezzel három ponthoz segítette a Málagát.

www.global-soccer.eu