Vágólapra másolva!
Szerda este jótékonysági mérkőzést játszottak egymással a Juventus és a Torino labdarúgócsapatának legendái, a 2-2-re végződött találkozó bevételét, 223 ezer eurót a bénulással járó ALS betegség elleni kutatás támogatására fordítják.

A torinói legendák gáláján olyan egykori kiválóságok futottak ki a gyepre Juventus-mezben, mint Zinedine Zidane, Pavel Nedved, Edgar Davids, Gianluca Vialli, Fabrizio Ravanelli, Christian Vieri, Massimo Carrera, Pietro Vierchowod vagy Massimo Bonini. A Juventust a Marcello Lippi, Gianluca Pessotto páros irányította.

A Torino legnagyobb alakjai közül pályára lépett Luca Marchegiani, Fabio Galante, Roberto Mussi, Diego Fuser, Junior, Gianluigi Lentini, Benito Carbone, Roberto Muzzi és Ruggiero Rizzitelli. A Torino edzőpárosa az Emiliano Monsoon, Antonio Comi duó volt.

A 2-2-es döntetlennel véget ért meccset Roberto Rosetti vezette. A Torino kétgólos előnyre tett szert Junior és Lentini találatával, ám Zidane remek beadása után Nedved szépített, majd Sergio Porrini állította be a végeredményt.

"Boldog vagyok, hogy visszatérhettem Olaszországba, szeretek Torinóban lenni. Nagy megtiszteltetés számomra egy ilyen nemes cél érdekében focizni. Örömteli volt a régi társakkal találkozni és játszani egy kicsit" - mondta a 38 éves Zidane a mérkőzés után.

A nézők nagyon élvezték a találkozót, a Juventus drukkerei pedig már abban reménykedtek, hogy Zidane és Nedved besegít a Serie A-ban bukdácsoló csapatuknak. "Nem értek rá vasárnap?" - utalt az egyik drapéria felirata arra, hogy a rutinos labdarúgók - a csapat mostani, gyengébb szereplését látva - még most is beférnének a Juventusba.