Vágólapra másolva!
Mezey György szerint a magyar labdarúgó-válogatottban több olyan játékos is szerepelt a hollandok elleni 4-0-s vereség során, akik korábban többször is csalódást okoztak. A Videoton vezetőedzője elfogadhatatlannak tartja a pénteki teljesítményt, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a közvélemény alaptalanul táplált reményeket a meccsel kapcsolatban.

"Megfigyelhető a nemzetközi futballban, hogy a hazai pályán játszó csapat mindig a győzelemért száll harcba" - vélekedett a szakember a vidi.hu-n. "Számomra viszont úgy tűnt, hogy egy önmagát megadó magyar válogatott futott ki a pályára erre a mérkőzésre a Puskás Stadionban, több olyan játékossal a soraiban, akiknek nagyobb a füstjük, mint a lángjuk, s az elmúlt években többször is csalódást okozott a szereplésük."

Mezey agresszívebb, célratörőbb futballt várt a válogatottól, és azt hogy megszorongatja az ellenfelet, de szerinte hiba volt ennél többet elvárni a játékosoktól. "A közvélemény és a média indokolatlanul nagy elvárást fogalmazott meg a válogatottal szemben a hollandok ellen, pedig nem volt semmilyen okunk a hurráhangulatra. A kelleténél sokkal jobban kidomborították a 'ha bejön...' típusú gondolatokat."

"Remélem, időben jött a pofon és a nemzeti tizenegy játéka hamarosan visszatér abba a mederbe, amelyet Egervári Sándor, szövetségi kapitány jelölt ki, mert a pénteken nyújtott teljesítmény elfogadhatatlan." - fogalmazott Mezey György.