Társoldalunk:

Több helyen is megváltozik Egervári kezdőcsapata

2011.03.27. 14:34

A keddi, amszterdami Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre kettőnél több helyen változtat kezdőcsapatán Egervári Sándor, a hollandoktól pénteken négygólos vereséget szenvedett magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Elek és Lipták sárga lapok miatt nem játszhat, de ennél több változtatást tervezek. Ez elsősorban nem a pénteki teljesítmény kritikája, inkább bizonyos posztokon kicsit más stílusú labdarúgókra lesz szükség" - mondta az MTI érdeklődésére a szakvezető a telki edzőközpontban vasárnap tartott sajtóbeszélgetésen.

A szakember elárulta, hogy valamelyest védekezőbb felfogásban fog pályára lépni a csapata, mert jobban le kell szűkíteni a területet a hollandok számára.

"A mai beszélgetés meggyőzött arról, hogy a játékosok alapvetően motiváltak, és nem véletlenül vannak a válogatottban, profi módon kezelik a pénteki vereséget. Ez egy értékmérő mérkőzés volt, amely felszínre hozta a hiányosságainkat, de ezt a játékosokkal osztottam meg, nem a közvéleménnyel" - mondta Egervári.

Rudolf Gergely arról beszélt, ő kifejezetten örül neki, hogy ismét a világbajnoki ezüstérmes gárda lesz az ellenfél, mert így azonnal ki lehet javítani a hibát, továbbá felszabadultan, veszíteni való nélkül játszhatnak.

Koman Vladimir és Juhász Roland egyformán úgy vélekedett, hogy a riválisnak a védelme sebezhető, még akkor is, ha ezt pénteken nem sikerült bizonyítani. Mindketten egyetértettek abban is, hogy a magyar együttesnek a védekezést kell csapatként jobban megoldania ahhoz, hogy a 0-4 után jobb eredményt érjen el.

Egervári egyelőre arról nem tudott beszámolni, hogy a pénteki találkozón megsérült Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland szerepelhet-e Hollandiában, de utóbbi azt mondta, ott lesz a pályán, ha a kapitány is úgy akarja.

A magyar válogatott hétfő reggel utazik Amszterdamba, ahol várhatóan délelőtt 10 órakor landol a repülőgépe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK