Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek szerint június végére tervezték a varsói Nemzeti Stadion átadását, ám a csúszások miatt elképzelhető, hogy csak az év végére készül el a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság legmodernebb stadionja, ahol az Eb nyitómérkőzését játszanák.

A Puls Biznesu című lengyel üzleti lap információja szerint nem készül el júniusra a varsói Nemzeti Stadion, amely a jövő évi Európa-bajnokság egyik legmodernebb létesítményeként többek között a nyitómérkőzésnek is otthont adna.

A lap úgy tudja, az 55 ezer férőhelyes stadiont a legoptimistább forgatókönyv szerint is év végén tudják átadni, miután hatalmas az elmaradás az elektromos vezetékek és a szennyvízrendszerek kiépítése terén, amelyeknek eredetileg februárra már üzemkésznek kellett volna lenniük.

A tervek szerint Lengyelország legmodernebb stadionja teljesen fedett lesz, a tribünök alatt két szinten éttermeknek, konferenciatermeknek, irodáknak és üzleteknek ad otthont. A nyolcszintes létesítmény lelátóin 55 ezer ember szurkolhat. 2012. június 8-án, 18 órakor itt játssza a lengyel válogatott az Eb nyitómeccsét is.