Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felfüggesztette Bosznia-Hercegovina tagságát - írta a FIFA honlapja pénteken.

A korábbi figyelmeztetések ellenére Bosznia fociszövetségét továbbra is hárman irányítják - noha a szabályok egy elnököt írnak elő -, ezért a FIFA és az UEFA is felfüggesztette a tagságát. Az ország válogatottja és klubcsapatai a pénteki döntés értelmében nem vehetnek részt nemzetközi tornákon, ahogy a játékvezetők és asszisztenseik sem.

"Mély fájdalommal hoztuk meg a döntést" - közölte a nemzetközi szövetség pénteken. "Hamarosan megbeszéljük az európai szövetséggel, hogyan hozhatnánk vissza az országot a lehető leggyorsabban a nemzetközi fociba."

A boszniai szövetség élén rotációs rendszerben váltja egymást egy-egy szerb, horvát és bosnyák elnök. A szerbek kedden szavazták le az "egyelnökös" tervet, mivel az szerintük veszélyeztetné az autonómiájukat, ezzel együtt a bosnyák szövetség a kérdés gyors megoldására törekszik. A FIFA és az UEFA már tavaly októberben jelezte, hogy felfüggesztésre számíthat a szervezet.

Bosznia-Hercegovina az Eb-selejtezők D csoportjában a negyedik helyen áll, legközelebb június 3-án lépne pályára Románia ellen.