Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a Liverpool második számú futballkapusa szerint a Premier League-ben hatodik csapat két új csatárszerzeménye, a télen vett Luis Suárez és Andy Carroll remek duót alkotnak, és sok örömet szerezhetnek majd a klub drukkerei számára. A húszéves kapus mindezt onnan tudja, hogy a liverpooli edzéseken a saját bőrén is megtapasztalta, mennyire hatékony az angol, uruguayi páros.

"Láthatják az emberek, hogy milyen erős duóról van szó, Luis Suárez és Andy Carroll mindig nagy veszélyt jelent a védelmekre" - nyilatkozta Gulácsi a Liverpool hivatalos weboldalának.

A magyar kapus szerint az angol csatárnak kiváló a labdatartása, és váratlan húzásokra képes, míg az uruguayi támadó - aki Carroll mögött játszik - nagyszerű cseleket tud bemutatni. "Biztos vagyok benne, hogy mindkét játékosra nagyon szép jövő vár a Liverpoolban, és nagy segítségünkre lesznek, főleg most, hogy az európai kupahelyek valamelyikét el szeretnénk érni" - tette hozzá Gulácsi, arra célozván, hogy a Liverpool jelenleg hatodik a bajnokságban, és utol kellene érnie az ötpontos előnnyel ötödik Tottenhamet, ha az Európa Ligában szeretne indulni.

A 2009-es U20-as világbajnokságon a magyar csapattal bronzérmet szerzett kapus azért is szereti a liverpooli edzéseket, mert nagyszerű játékosok lövéseit háríthatja, már amikor nem lőnek neki gólt. "Nem könnyű, amikor az edzésen velük találkozom, mert fantasztikus játékosok. Luis roppant trükkös, soha nem lehet tudni, hogy mit fog művelni a labdával. Jól fel kell készülni rá, mert nagyon erősek a lövései. Bevallom, sok gólt lőttek már nekem a tréningeken."

Forrás: AFP
Kenny Dalglish edző büszkén mutatta be januárban a két új szerzeményt, Carrollt és Suárezt

Az első számú kapust, a spanyol válogatottal Eb-t és vb-t nyerő Pepe Reinát a példaképének tartó játékos elmondta még, hogy Suárezzel sokszor ugratják egymást az edzéseken: "Én mindig azt mondom, hogy nem fog nekem gólt lőni, aztán ha ez mégis sikerül, akkor odajön hozzám, hogy jelezze: ez ma nem jött össze! Mindez elég sokszor előfordul, be kell látnom."

A Liverpool legközelebb csak április 11-én, azaz jövő hétfőn lép pályára a Premier League-ben, és a Manchester Cityt fogadja az Anfield Roadon.