Vágólapra másolva!
A Ferencváros közleményben gratulált az Újpest focistáinak, megköszönte a szurkolást a lila-fehér drukkereknek, de nem kér bocsánatot az újpesti vezetőségtől.

"A Ferencváros vezetése és csapata gratulál az Újpest FC játékosainak a pályán nyújtott teljesítményükhöz, valamint ahhoz, hogy az elszenvedett vereséget - a hétfőn megjelent sajtóközlemény szerkesztőivel ellentétben - sportszerűen viselték" - írja az Ftc.hu.

A Fradi a közleményben megköszönte az újpesti szurkolóknak, hogy "jelenlétükkel hozzájárultak a mérkőzés emelkedettebb hangulatához" és hogy komolyabb balhé nélkül távoztak a stadionból, valamint a klub jelezte, hogy a rangadó előtt, alatt és után történtekkel kapcsolatban nem egyezik meg az álláspontja az Újpestével.

Az FTC visszautal arra, hogy az őszi, Megyeri úti mérkőzésen is voltak hasonló, a Fradi által "sértőnek tartott megnyilvánulások", a klub mégsem várta el, hogy az újpesti vezetőség bocsánatot kérjen. A Ferencváros szerint a lila-fehér klub közleménye "nem méltó a két klub ősi rivalizálásához".

Az Újpest hétfőn jelezte, hogy bocsánatkérést vár a Ferencvárostól, amiért a számukra 1-0-s vereséggel zárult Üllői úti rangadó előtt "a beléptetést a hazai rendezők nem a hatályos előírásoknak megfelelően végezték el", a hazai szurkolók tárgyakat dobáltak be a pályára, továbbá sértőnek tartotta a klub, hogy egy felfújható lila majmot tettek ki a Fradi-drukkerek a kettes szektorba.