Vágólapra másolva!
A két edző, José Mourinho és Harry Redknapp is lehetetlen küldetésnek nevezte, hogy a Bajnokok Ligájában tíz emberrel kellett játszania a Tottenhamnek a Real Madrid ellen. A negyeddöntő első mérkőzésén az angoloktól a tizenötödik percben kiállították Peter Crouchot, a spanyolok pedig 4-0-ra nyertek.

"A Bajnokok Ligájában lehetetlen emberhátrányban nyerni" - mondta a Sky Sports angol televíziós csatornának a Real Madrid portugál mestere.

"Játszottam már az Interrel a Barcelona ellen tíz emberrel, esélyünk nem volt győzni, és láthattuk, hogy az Arsenal is mire volt képes néhány hete szintén a Barcelonával szemben. A második félidőben a csapatom koncentráltan és gyorsan játszott, nem hagyta levegőhöz jutni a Tottenhamet."

Mourinho szerint a négygólos siker ellenére nem dőlt még el a továbbjutás. "Ha más nemzetbeli csapattal játszanánk, akkor nyugodt lennék, de ismerem az angol focit, ismerem az angolok mentalitását, ismerem a White Hart Lane hangulatát. Hiba lenne azt hinni, hogy már továbbjutottunk."

José Mourinhót megkérdezték az elődöntőről, ahol a Barcelona - Sahtar Donyeck párharc győztesével játszhat majd a Real Madrid. "Először jussunk túl a Tottenhamen, a Barcelona pedig győzze le a Sahtart. Annyit mindenesetre elárulok, hogy ha a Barcával játszunk az elődöntőben, akkor sokat fogjuk gyakorolni az edzéseken az emberhátrányos játékot, mert a Bajnokok Ligájában a katalánok mindig megkapják a bíróktól az emberelőnyt."

Forrás: AFP/Piere-Philippe Marcou

Harry Redknapp, a Tottenham trénere a keddi meccsel kapcsolatban egyetértett kollégájával, szerinte is lehetetlen küldetést kapott csapata, amikor Crouchot a tizenötödik percben kiállították.

"Nagy érvágás volt, hogy nem sokkal a meccs előtt elvesztettük Lennont, aki rosszul érezte magát, azt mondta, hogy nincs ereje focizni, ezért át kellett variálnunk az egész csapatot. Aztán jött Crouch kiállítása. Ő nem az a játékos, aki gyűjti a piros lapokat, de tény, hogy két rossz belépője volt. Nem beszéltem még vele, nagyon csalódott vagyok, mert a BL-ben csak akkor nyerhetsz, ha tizenegy emberrel állsz ki, és jó napot fogsz ki. Lehetetlen volt így jó eredményt elérnünk. Nem lesz könnyű a londoni meccs sem, de ki kell mennünk a pályára, és mindent megtenni azért, hogy ledolgozzuk a hátrányt" - nyilatkozta a BBC angol televíziós társaságnak Harry Redknapp.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.