Vágólapra másolva!
A Manchester City szombaton egygólos győzelmet aratott városi riválisa, a United felett a labdarúgó FA-kupa Wembley-stadionban rendezett elődöntőjében, így bejutott a fináléba.

Az első félidőben a MU uralta a meccset, Berbatov kétszer is megszerezhette volna a vezetést, de előbb Hartot találta el ziccerben, majd Nani ügyes előkészítése után becsúszva lőtt a kapu fölé. A Citynek jó időbe beletelt, mire sikerült felpörögnie, de utána akadtak ígéretes lehetőségei: Barry lövése az oldalhálóban landolt, Balotelli próbálkozását Van der Sar tolta fölé, Kompany pedig csak centiket tévedett.

Az 52. percben Carrick nagy hibája után előnybe került a City, a MU középpályása a 16-osnál adta el a labdát, amire Yaya Touré csapott le, elvitte Vidic mellett, és elgurította a kimozduló Van der Sar lábai között. Roberto Mancini csapata felbátorodott a vezetéstől, és növelhette volna az előnyét kétszer is, míg a United csak egy Nani-szabadrúgás révén veszélyeztetett, a portugál lövése a sorfalon megpattant, de Hart a lécre tolta a labdát.

Yaya Touré kihasználta Carrick óriási hibáját:


Tizennyolc perccel a vége előtt megfogyatkozott a MU, Scholes talpalt bele Zabaleta combája, amiért egyből piros lapot kapott. A hátralévő időben a MU fogcsikorgatva próbálkozott, de helyzetig nem jutott, így a City térhet vissza a döntőre a Wembley-be, a United pedig lemondhat a triplázásról.

FA-kupa, elődöntő:
Manchester City - Manchester United 1-0 (0-0)
gól:
Y. Touré (52.)
piros lap: Scholes (72., Manchester United)

vasárnap:
Bolton Wanderers - Stoke City 17 ó