Vágólapra másolva!
A következő szezonban Holger Stanislawski lesz a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim vezetőedzője. A Köln csapata is bejelentette, szezon végén távozik a jelenlegi tréner, Frank Schaefer.

Kedden a Hoffenheim bejelentette, az a Holger Stanislawski lesz a csapat edzője júliustól, aki múlt szerdán közölte, hogy az idény végén távozik a St. Paulitól, amelynél játékosként, sportigazgatóként és edzőként összesen 18 éven keresztül dolgozott, s amely az ő irányításával az előző idényben jutott fel a Bundesligába.

Stanislawski 2014. június 30-ig szóló szerződést kap a Hoffenheimnél, s Marco Pezzaiuolit váltja, akitől a múlt keddi bejelentés szerint az idény végén válik meg az együttes.

Ugyancsak edzőt vált a Köln, ahonnan idény végén távozik Frank Schaefer. A klub honlapja kedden azt írta, hogy a 47 éves tréner személyes okokkal indokolta döntését.

A Köln közleménye szerint Schaefer azért hozta nyilvánosságra elhatározását, mert azt reméli, hogy a csapat ennek tudatában teljes mértékben a játékra tud koncentrálni. A kölniek négy fordulóval a zárás előtt a tabella 12. helyén állnak, hat pontra az osztályozót jelentő 16. és a már kieső, 17. pozíciótól.

Schaefer tavaly októberben vette át a gárda irányítását a horvát Zvonimir Soldótól.