Vágólapra másolva!
Nigel de Jong egy holland újságnak arra panaszkodott, hogy a tavalyi futball-világbajnokság után sokáig háborús bűnösként bántak vele a spanyol-holland döntőben elkövetett szabálytalansága miatt.

"Az volt az érzésem, hogy az emberek bántani akarnak, több rendezvényen is elsőszámú közellenség voltam" - nyilatkozta a De Volkskrant holland napilapnak a középpályás, aki a vb-döntőben egy karatés mozdulattal mellbe rúgta Xabi Alonsót. "Őszintén szólva, úgy bántak velem, mint egy háborús bűnössel."


De Jong elismerte, hogy a rúgásért ki kellett volna őt állítania Howard Webbnek. "Xabi Alonsót egyáltalán nem is láttam, mert a labdára összpontosítottam. Igazából, ha visszagondolok rá, elég csúnya dolog volt, és nyilvánvalóan pirosat ért."

Webb a tavalyi vb-döntő 28. percében történt szabálytalanság után csupán sárgát adott De Jongnak. Az angol bíró összesen tizennégy sárga és egy piros lapot osztott ki találkozón, amit a spanyolok Iniesta hosszabbításban lőtt góljával nyertek meg.

De Jong azonban nem csak a vb-döntőben vétette észre magát durvaságával: egy tavaly márciusi barátságos mérkőzésen az amerikai válogatott Stuart Ho lábát törte el, októberben pedig kettős lábtörést okozott Hatem Ben Arfának, a Newcastle United francia válogatottjának, ami után Bert van Marwijk szövetségi kapitány kitette őt a holland keretből.