Vágólapra másolva!
A japán labdarúgó-válogatott a március 11-i pusztító földrengés után júniusban lép először újra pályára. Japán a hagyományos Kirin-kupán vív két mérkőzést: június 1-jén Niigatában Peru, majd hat nappal később Jokohomában Csehország lesz az ellenfél. Peru és Csehország június 4-én találkozik Naganóban.

"Nagyon fontos számunkra ez a két mérkőzés, mivel a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkre készülünk" - mondta Alberto Zaccheroni, Japán olasz szövetségi kapitánya.

A természeti csapás után Japán lemondta a Montenegró és az Új-Zéland ellen tervezett barátságos mérkőzéseit, valamint a profi ligában is elhalasztottak öt fordulót. Sokáig kétséges volt, hogy a válogatott vállalja-e a részvételt a júliusi Copa Americán, április 14-én a japán szövetség azonban bejelentette, hogy elutazik a csapat a dél-amerikai tornára, amelyen meghívottként játszhat.

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár településeket rombolt le és söpört el, 14 300 halálos áldozatot követelve, s közel 12 ezerre tehető az eltűntek száma.