Társoldalunk:

Del Bosque aggódik a válogatott egységéért

2011.04.27. 15:57

Vicente del Bosque, a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya aggodalmának adott hangot a Real Madrid és a Barcelona meccsein a játékosok között tapasztalt komoly ellentétek miatt.

"Aggódom, amiért a játékosaim egymással veszekednek a pályán, s csak remélni tudom, hogy a válogatott öltözőjében nem ezt tapasztalom majd" - nyilatkozta a Marca című lapnak a szakvezető. "A jövőbeni sikerek egyik legfontosabb feltétele, hogy jó kapcsolat legyen a futballistáink között."

Del Bosquét a két csapat április 16-i bajnoki és a négy nappal később a spanyol Király-kupa döntőjében vívott összecsapásán tapasztaltak keserítették el. Mindkét meccs nagyon feszült légkörben telt el, a két sztáregyüttes tagjai többször kis híján összeverekedtek egy-egy vitatott eset kapcsán.

A szövetségi kapitány aligha véletlenül időzítette mostanra nyilatkozatát, ugyanis a Bajnokok Ligája elődöntőjében ma (szerda) este és a jövő héten is összecsap egymással a két gárda, s a nemzetközi porondon sem várhatóak a korábbiaknál nyugodtabb hangulatú mérkőzések. Különösen azok után, hogy már a két edző sem kíméli egymást, s kedden a Barca trénere, Josep Guardiola - tőle teljesen szokatlan módon - éles hangú választ adott kollégájának, az őt provokáló portugál Jose Mourinhónak.

Az indulatokat a Villarrealban szereplő válogatott hátvéd, Carlos Marchena is próbálta csillapítani: "Mindenkinek muszáj intelligensen viselkednie, s belátnia, hogy a válogatott mindennél fontosabb."