Vágólapra másolva!
Hiába nyert Dzsudzsák Balázs gólpasszának is köszönhetően 2-1-re a PSV a Vitesse ellen a holland labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, az eindhoveni csapat már nem lehet bajnok, mivel az előtte álló Ajax és Twente is három ponttal gazdagodott.

A PSV csak abban reménykedhetett a forduló előtt, hogy behúzza a saját meccsét, és a nagy riválisok botlanak, de a számítása nem jött be.

A saját dolgát elvégezte Fred Rutten csapata, Berg az első félidőben egy 20 méteres, jobb alsóban landoló lövéssel szerzett vezetést, majd a 64. percben Dzsudzsák hajszálpontos beadása után Marcelo fejelt szép gólt. Jordi López révén a szépítés a hajrában összejött a Vitesse-nek, de az egyenlítés helyett a PSV állt közelebb az előny növeléséhez, Dzsudzsák kapufát is lőtt, végül maradt a 2-1.

Ez sem elég azonban a PSV-nek, mert a címvédő Twente nagyon simán, 4-0-ra nyert a Willem II ellen, a második Ajax pedig fordítani tudott a Heerenveen otthonában. Mivel a két csapat egymás ellen játszik az utolsó körben, eldőlt, hogy a PSV nem lehet aranyérmes, sőt, a BL-ről is lemaradhat, ha csak a harmadik helyen zár.

Eredivisie, 33. forduló:
PSV - Vitesse 2-1
Twente - Willem II 4-0
Heerenveen - Ajax 1-2
NAC Breda - Heracles 1-2
(A hazaiaknál Fehér Csabát a 19. percben kiállították, Horváth Gábor nem lépett pályára.)
AZ Alkmaar - De Graafschap 5-1
Excelsior - Utrecht 3-1
(Simon András nem jutott szóhoz az Excelsiorban.)
NEC Nijmegen - Roda 5-0
(A győztes csapatban Babos Gábor nem kapott lehetőséget, Bodor Boldizsár a 74. percben állt be a Rodába.)
Venlo - Feyenoord 3-2
(Tóth Balázs kimaradt a Venlóból, Simon Krisztiánt az 57. percben cserélte le a Feyenoord edzője)
Den Haag - Groningen 2-4

Az élcsoport: 1. Twente 71, 2. Ajax 70, 3. PSV 68, 4. AZ 59