Társoldalunk:

A Videoton örömjátékkal jutott be a kupadöntőbe

2011.05.04. 19:12

Története negyedik döntőjére készülhet a Videoton FC a labdarúgó Magyar Kupában, miután az elődöntő szerdai visszavágóján 4-0-ra nyert a vendég Kaposvár ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A székesfehérvári alakulat eddig egyszer, 2006-ban nyerte meg a sorozatot, ezúttal pedig a duplázásra is jó esélye van, ugyanis toronymagasan, tízpontos előnnyel vezet a bajnokságban négy fordulóval a vége előtt.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Videoton FC - Kaposvári Rákóczi 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, 1300 néző
v.: Solymosi
Videoton: Sebők - Lázár, Lipták, Vaskó (Izing, 68.), Hidvégi - Gosztonyi (Nagy D., 59.), Szakály D., Polonkai (Milanovic, a szünetben) - Nikolics, Lencse, Vasiljevic
Kaposvár: Kovács Z. - Okuka (Pavlovic, 50.), Kardos, Máté P. (Zsók, 54.), Korhut - Bőle, Portulez, Pedro, Farkas Z. (Balázs B., 76.) - Jawad, Szepessy
gól: Vasiljevic (11., 56.), Vaskó (17.), Nikolics (92.)
sárga lap: Hidvégi (29.), illetve Portulez (53.), Pavlovic (86.)
továbbjutott: a Videoton FC, kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Egygólos előnye birtokában magabiztos játékkal kezdte az MK-elődöntő visszavágóját a Videoton, még úgy is, hogy eltiltás, sérülés és betegség miatt kissé felforgatott csapat fogadta a Kaposvárt. A Rákóczinak nem hagytak sok lehetőséget a frissebben mozgó fehérváriak, bő negyedóra alatt kétszer is betaláltak, és a folytatásban is uralták a játékot.

A Kaposvár rendkívül visszafogott futballját újabb góllal büntette a Videoton a második játékrész elején és végén, így 5-0-s összesítéssel biztosította be tagságát a Magyar Kupa fináléjában.

A kupadöntőt május 17-én vívja a Kecskemét és a Videoton.

KAPCSOLÓDÓ CIKK