Társoldalunk:

"Bulit azért nem csapok este" - Mészáros Norbertet felmentette a Sportdöntőbíróság

2011.05.05. 18:04

A bundagyanúba kevert két debreceni labdarúgó közül Mészáros Norbertet felmentette, Vukasin Poleksic kétéves eltiltását viszont helybenhagyta csütörtökön a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) - derül ki a szervezet honlapján közzétett ítéletből.

"Eufórikus állapotban vagyok, amióta megtudtam a hírt. Bulit azért nem csapok este, mert edzés van, az első csapattal készülök már egy ideje, de az esetleges pályára lépésem ebben a szezonban a vezetőedzőtől függ, mivel komoly meccshiányom van" - mondta az [origo]-nak Mészáros, aki bízik benne, hogy gyorsan túl tudja majd tenni magát az elmúlt hónapok lelki nehézségein.

"Páran hívtak már a csapattársaim közül, mindenki örült az eredménynek" - tette hozzá a védő, aki még nem beszélt Vukasin Poleksziccsel, akinek viszont helybenhagyta eltiltását a CAS. Mészáros reméli, hogy végleg lezárult az eltiltási ügy, viszont jogi lépéseket fontolgat, hogy kapjon valamiféle kompenzációt, de előbb beszélnie kell erről az ügyvédjével.

A két játékost az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.
   
A 2012. június 30-ig eltiltott Poleksic - aki korábban elismerte, hogy megkeresték - enyhítésért, míg az idén december 31-ig eltiltott Mészáros felmentésért fellebbezett a CAS-nál, mondván: egyáltalán nem került kapcsolatba mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel.
   
A CAS az ítélet indoklásában Poleksic esetében bizonyítottnak látta, hogy kapcsolatba került olyan személyekkel, akik befolyásolni próbálták a meccs eredményét, így - a Sportdöntőbíróság szerint - a montenegrói kapusnak kötelessége lett volna jelentést tennie, de mivel nem így járt el, vétett az UEFA szabályai ellen. Mészáros esetében ugyanakkor nem találta bizonyítottnak a szervezet, hogy kapcsolatba lépett volna olyan személyekkel, akik meg akarták őt vesztegetni, ügyében ezért született felmentő ítélet.
   
A CAS közleménye leszögezi: a vizsgálat során az nem nyert bizonyítást, hogy manipulált eredmény született volna az ominózus találkozón, melyen a Fiorentina 4-3-ra győzött a Debrecen ellen. Ugyanakkor a nemzetközi bundabotrány kulcsfigurája, Ante Sapina 2010 augusztusában a német ARD Sportschau műsorában annyit közölt a DVSC-Fiorentina meccsel kapcsolatban, hogy tudta, "a terv szerint a magyaroknak ki kell kapniuk".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK