Vágólapra másolva!
A Porto és a Braga vívja az Európa Liga május 18-i, dublini döntőjét, miután előbbi csapatnak a hazai pályán aratott 5-1-es siker után egy 3-2-es vereség is belefért a Villarreal ellen, míg utóbbi 1-0-ra verte a Benficát, és így idegenben lőtt góllal váltotta meg helyét a fináléban.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:
Braga (portugál) - Benfica (portugál) 1-0 (1-0)
Braga, Estádio Municipal
v.: Atkinson (angol)
Braga: Artur - Miguel Garcia, Paulao, A. Rodríguez, Sílvio - Custódio, Hugo Viana - Alan, Lima (Salino, 73.), Mossoró (Kaká, 80.) - Meyong.
Benfica: Roberto - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fábio Coentrao - Gaitán, Carlos Martins (Alan Kardec, 81.), Javi García, César Peixoto (Jara, 58.) - Saviola, Cardozo.
gól: Custódio (18.)
Továbbjutott: a Braga, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

A Bragáé volt az első helyzet, egy jobboldali beadás után Lima bevetődve próbálta bekotorni a labdát, de nem járt sikerrel. A Braga kapusának, Arturnak Carlos Martins veszélyes szabadrúgásánál volt először védenivalója, az esetet követő szöglet aztán nem okozott veszélyt. A 18. percben viszont egy sarokrúgás után vezetést szereztek a hazaiak, Hugo Viana adott középre, Custódio pedig hét méterrel bombafejest küldött a bal felsőbe (1-0). Ezzel a góllal már továbbjutásra állt a Braga.


A Benfica a 32. percben közel került az egyenlítéshez, de egy kapu előtti kavarodás után Javi García kapkodva a léc fölé vágta a labdát. Tíz perccel később Cardozo beadása után Saviola találta el a bal kapufát, a kipattanót pedig Fábio Coentrao bikázta fölé. Az első félidő 1-0-val zárult, a második elején pedig gyorsan növelhette volna előnyét a Braga, de Mossoró nagy szólója végén lövés helyett passzolni akart - vesztére.

Az utolsó negyedóra elején előbb Artur védett nagyot, majd Luisao lefejelt labdáját Saviola nem tudta bepasszolni a hosszú oldalon. A kimaradt Benfica-helyzetek után a Braga kétszer is eldönthette volna a továbbjutást, de ezúttal a másik kapus, Roberto mutatott be két bravúrt, versenyben tartva a lisszaboniakat. Akiknek így egy gól is elég lett volna a döntőhöz, és a csereként beállt Alan Kardec közel is állt hozzá, de közeli fejesét a gólvonalról vágta ki egy Braga-védő, a hazaiak pedig az ötperces hosszabbítást is kihúzták, így nagy meglepetésre bejutottak a fináléba.

Európa Liga, elődöntő, visszavágó:
Villarreal (spanyol) - Porto (portugál) 3-2 (1-1)
Villarreal, El Madrigal
v.: Rocchi (olasz)
Villarreal: Diego López - Gaspar, Muascchio, Soriano, Capdevila - Cani, Matilla (Mubarak, 57.), Cazorla (Marchena, 57.) - Nilmar (Marcos Senna, 67.), Marco Ruben, G. Rossi.
Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira - Guarín, Fernando (Rúben Micael, 61.), Joao Moutinho (Souza, 52.) - Hulk, Falcao, C. Rodríguez (J. Rodríguez, 32.).
gól: Cani (17.), Capdevila (75.), G. Rossi (80., 11-esből), illetve Hulk (40.), Falcao (48.)
Továbbjutott: a Porto, 7-4-es összesítéssel

A Villarrealnak egészen minimális esélye volt a döntőbe jutásra, de azért igyekezett csodát tenni, és az első negyedóra rohamai után a 17. percben érkezett is az első gól, Cani egy szép támadás végén Helton mellett lőtt a hálóba (1-0).


A Portót nem rázta meg a bekapott gól, hiszen így is nagy előnye volt, aztán a 40. percben visszaállította összesítésben a négygólos különbséget, Hulk vagy 40 méteren keresztül vezette a labdát, és lövése Muascchio sarkán megpattanva hullott be a kapuba (1-1).


A szünet után pedig Falcao is meglőtte a szokásos gólját, vagyis már a Porto vezetett,


de a 75. percben Capdevila egyenlített,


majd öt perccel később Rossi 3-2-re módosította az állást 11-esből, de ez csak arra volt elég, hogy a portugálok ne kettős győzelemmel masírozzanak a május 18-i döntőbe.