Vágólapra másolva!
Noha csak vasárnap lép pályára, akár már szombaton megszerezheti története első bajnoki címét a toronymagasan listavezető Videoton a labdarúgó Monicomp Liga 27. fordulójában, amennyiben három szombati mérkőzés eredménye is számára kedvezően alakul.

Ahhoz, hogy a székesfehérváriak bajnokként lépjenek pályára vasárnap Kispesten, üldözőik közül a Ferencváros nem nyerhet a sereghajtó Szolnok vendégeként, ahogy a Kaposvár sem hazai pályán a címvédő Debrecen ellen, továbbá a második Paks nem szerezhet pontot a vendég Újpesttel szemben.

A Magyar Kupában döntős Videoton mindenképpen kényelmes helyzetből várja fővárosi meccsét, ugyanis esetleges győzelmével biztosan aranyérmes lesz, mert akkor három körrel a bajnokság vége előtt legalább tízpontos, behozhatatlan előnyre tesz szert. Amennyiben Mezey György együttese egy pontot szerez a legutóbbi négy bajnokijából háromszor győztes Honvéd otthonában, akkor úgy lehet bajnok, ha a Paks nem nyer szombaton.

A Videoton bajnoki címének a Kecskemét is örülhetne, ugyanis mint kupadöntős biztosan indulhatna az Európa Liga selejtezőjében - a május 17-i kupafinálé eredményétől függetlenül.

A két kieső hely egyikének sorsa szintén eldőlhet ezen a hétvégén: az utolsó Szolnoknak csak akkor marad esélye a bennmaradásra, ha több pontot szerez a vendég Ferencváros ellen, mint az utolsó, bentmaradást jelentő, 14. helyen álló Siófok Pápán.

A "sorsdöntő" helyekről - bajnoki cím, nemzetközi kupaindulás, kiesés - pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek.

A 27. forduló programja:
péntek:
Kecskemét - Győri ETO 17 ó, v.: Szilasi
ZTE - MTK Budapest 19 ó, v.: Fábián

szombat:
Szolnoki MÁV - Ferencváros 15 ó, v.: Berger
Kaposvár - DVSC-TEVA 17:30 ó, v.: Kassai
Haladás - Vasas-Híd 19 ó, v.: Solymosi
Lombard Pápa - BFC Siófok 19 ó, v.: Iványi
Paks - Újpest 19 ó, Kovács

vasárnap:
Budapest Honvéd - Videoton FC 17:30 ó, Andó-Szabó