Vágólapra másolva!
A szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a listavezető Manchester United és a címvédő Chelsea: a két csapat vasárnap találkozik Manchesterben az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, s a rangadó a bajnoki címről is dönthet. A MU hárompontos előnnyel várja a meccset, és ha győz, akkor minden bizonnyal el is dönti az arany sorsát, John Terry, a Chelsea védője viszont úgy véli, ha az előző szezonban nyerni tudtak az Old Traffordon, akkor idén is képesek lehetnek erre.

Alex Ferguson alaposan felforgatta csapatát a Schalke elleni BL-elődöntő visszavágójára, de megtehette, hiszen a United 2-0-ra nyert Gelsenkirchenben, és a második meccset is könnyedén behúzta 4-1-re.

"Az Arsenal elleni vereség tudatosította bennünk, hogy milyen fontos a Chelsea elleni meccs, ezért is pihentettem pár játékost a Schalke ellen, hogy frissek legyünk vasárnap, ami nagyon sokat számít a szezon végéhez közeledve. Ha a Chelsea-t megverjük, már nem vehetik el tőlünk az aranyérmet" - nyilatkozta a MU skót edzője. Ferguson a keddi meccsen nem számíthatott a kisebb térdsérüléssel bajlódó Wayne Rooney-ra, aki vasárnap már ismét bevethető állapotban lesz.

Nani, a Manchester portugál szélsője szerint csapata lélektani előnnyel vághat neki a meccsnek, miután a Bajnokok Ligájában 3-1-es összesítéssel kiejtette a Chelsea-t a negyeddöntőben, és mivel a bajnokságban hazai pályán a lehetséges ötvenegyből negyvenkilencet begyűjtött a MU, a rangadót is önbizalommal telve várhatja.

A két csapat őszi meccsén a Chelsea 2-1-re nyert, de Ferguson szokásához híven kifogásolta a meccs után, hogy a londoniak egy tizenegyesből szerezték meg a győztes gólt, és hogy David Luiz a pályán maradhatott, pedig többször is olyan szabálytalanságot követett el, amiért megkaphatta volna a második sárga lapját.

Ferguson akkor ötmeccses eltiltást kapott, mert a lefújás után keményen kritizálta Martin Atkinsont, úgyhogy nem vár irigylésre méltó feladat a vasárnapi meccsre kijelölt Howard Webbre, a dél-afrikai vb-döntőt is levezénylő játékvezetőre. A Chelsea már azt is sikernek foghatja fel, hogy egyáltalán van még esélye, hiszen volt olyan időszak, amikor 15 pont volt a hátránya a MU-val szemben, de a bajnokság végére visszanyerte a szezon elején látott formáját, elmúlt kilenc bajnokiján mindössze két pontot vesztett.

Carlo Ancelottival, a Chelsea edzőjével kapcsolatban főleg a BL-kiesés után lehetett többször is azt olvasni, hogy elhagyhatja a klubot, és ezek a hangok most ismét felerősödtek, főleg, miután kiderült, hogy az olasz edző múlt héten Rómában járt. A találgatások egyből megindultak, hogy Ancelotti esetleg játékosként szolgált csapatával, a Romával tárgyalt, de az edző mindent tagadott, és azt mondta, a szezon végéig nem foglalkozik a jövőjével. A Chelsea az előző szezonban - Drogba megadott lesgóljával - nyerni tudott az Old Traffordon, és John Terry, a Kékek csapatkapitánya szerint idén is képesek hasonlóra.

"Tavaly megmutattuk, hogy meg tudjuk csinálni, miért ne menne idén is? Semmit nem akarok jobban, mint hogy ismét hozzánk kerüljön a bajnoknak járó aranyérem. Minden évben előfordul, hogy hullámvölgybe kerül a csapat, ilyenkor az számít, milyen gyorsan sikerül kikeveredni belőle. Tavaly gyorsan sikerült, idén nehezebben ment, de szerencsére újra fel tudtunk pörögni, és nagy lehetőség előtt állunk" - mondta a Daily Express című lapnak a Chelsea védője.