Vágólapra másolva!
A múlt héten eldőlt, hogy a Manchester United és az FC Barcelona vívja a Bajnokok Ligája döntőjét, ráadásul mind a két klub számára kézzelfogható közelségbe került a bajnoki arany is - ennek megfelelően képviseltetik magukat álomcsapatunkban, amelyben ott szerepel két idegenbeli gólzáporos győzelem főhőse is, azaz Cristiano Ronaldo és Mario Gomez.

Kapus
Germán Lux (argentin, Mallorca): A spanyol bajnokságban először játszottak délben mérkőzést, de az ázsiai piacra szánt 90 perc nem volt jó reklám a Primera Divisiónnak. A Mallorca-Villarreal találkozó gól nélkül zárult, mivel a hazaiak kapusa, Lux bravúrral hárította azt a pár ziccert, ami akadt a mérkőzésen.

Hátvédek
Miguel (portugál, Valencia): Az első és a második hely után a harmadik pozíció sorsa is eldőlni látszik a spanyol ligában, a bronzérem alighanem a Valenciáé lesz, amely a hét végén 3-0-ra verte a Real Sociedadot. A meccsen a hazaiak jobbhátvédje, Miguel fáradhatatlanul robogott fel és alá, a második találatot ő készítette elő.

Daniel Perquis (francia, Sochaux): A Bordeaux pár éve még bajnok volt a Ligue 1-ben, de most kifejezetten gyengén szerepel, a hét végén például otthon kapott ki 4-0-ra a Sochaux-tól. A vendégek egyik legjobbja a középhátvéd Perquis volt, aki gólt is szerzett, és teljesítményét a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorálta.

Matías Silvestre (argentin, Catania): A szicíliai együttes hét végi győzelmével gyakorlatilag biztosította élvonalbeli tagságát, és ebben nagy szerepe volt a csapatkapitánynak, Silvestrének. Az argentin bekk remek védőmunkája mellett a Brescia ellen gólt is szerzett - a szezonban immár ötödik alkalommal.

Mickael Silvestre (francia, Werder Bremen): A brémaiak balhátvédjét rengeteg kritika érte a szezon során gyenge teljesítménye miatt, a hét végén mégis az ő nevét skandálták a drukkerek. Silvestre ugyanis parádés kapásgólt szerzett a Borussia Dortmund ellen, megadva az alaphangot csapata 2-0-s győzelméhez.

Középpályások
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak klasszisának az FC Barcelona elleni BL-elődöntő visszavágóján nem nagyon ment a játék, de a hét végén a Sevilla ellen mindent bepótolt. Az idegenbeli találkozón mesternégyest ért el, és ezzel a góllövőlistán Lionel Messit is megelőzte.

Custódio (portugál, Sporting Braga): A portugál klub története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott az Európa Liga fináléjába. Az elődöntő visszavágóján a Benfica ellen egy 1-0-s győzelem elég volt a továbbjutáshoz, és a mindent eldöntő találatot a csapat védekező középpályása, Custódio fejelte.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): Remek hetet zárt a Barca, hiszen előbb biztosította helyét a BL döntőjében, majd a városi rangadón magabiztosan győzte le az Espanyolt. Iniesta mindkét meccsen kiválóan játszott, a Real Madrid ellen fantasztikus gólpasszt adott Pedrónak, majd a derbin hasonlóan csodálatos találatot szerzett.

Park Ji Sung (dél-koreai, Manchester United): A MU játékoskeretének erejét jól mutatja, hogy a Schalke elleni BL-elődöntőn tartalékosan is nyert, hogy aztán szinte egy teljesen másik csapattal verje a bajnoki rangadón a Chelsea-t. Park csak az utóbbi találkozón játszott, mégpedig nagyszerűen, amit remek gólpassza és fáradhatatlan mezőnymunkája is mutatott.

Csatárok:
Mario Gomez (német, Bayern München): A bajorok alaposan megszórták a sereghajtó St. Paulit, a 8-1-es győzelemből Gomez mesterhármassal vette ki a részét. A csatár szokásához híven nem bombagólokat szerzett, de mindig ott volt, ahol kellett, és így már 27 találatnál jár az idényben.

Giovani (mexikói, Racing Santander): Az egykoron a Barcelonánál nevelkedett támadó megjárta az angol és a török élvonalat is, de a jelek szerint csak Spanyolországban képes kiemelkedő teljesítményre. A Racing színeiben a hét végén kétszer is bevette az Hércules kapuját, és ezzel alighanem bennmaradáshoz segítette csapatát.

www.global-soccer.eu