Vágólapra másolva!
A Hearts-Celtic skót bajnoki mérkőzésen - a glasgow-i klub második gólja után - egy hazai drukker megtámadta a vendégcsapat edzőjét, Neil Lennont. A szurkolót letartóztatták, a házigazda Hearts büntetésre számíthat.

A Soccerway.com futballportál beszámolója szerint a drukker befutott a pályára, nekirontott Lennonnak, aki rúgással válaszolt a támadásra. A Celtic segédedzője, Alan Thompson gyorsan közbeavatkozott, majd a biztonságiak és a rendőrök a földre teperték a huligánt.

Az incidens után a feldühödött Celtic-drukkerek egy része összecsapott a biztonságiakkal. Az edzőre támadó szurkolót letartóztatták, a vendéglátó Hearts pedig büntetésre számíthat.

Áprilisban egy Lennonnak szánt, működőképes levélbombát találtak a skót rendőrök, míg 2009-ben egy levélben golyókat küldtek neki, pár hónappal később pedig Glasgow-ban két férfi bántalmazta.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fjCaR401akIThTYh


A 2000 és 2007 között a Celticben 214 meccsen pályára lépett Lennont idén többször eltiltották már. Tavaly novemberben - szintén a Hearts ellen - piros lapot kapott az elveszített bajnoki után, de a lelátóra való távozásakor még összekapott a negyedik játékvezetővel.

A szövetség a piros lapért kettő, az agresszív viselkedésért plusz négy meccsről meszelte el, utóbbit végül megfelezte. Lennon aztán a Celtic márciusi, Rangers elleni győztes kupameccsén is kiborult: az ellenfél szenegáli válogatott csatárát, El Hadji-Dioufot becsmérelte, majd a három Rangers-játékos kiállításával végződött találkozó után nekiment az ellenfél másodedzőjének, Ally McCoistnak.

Az egykori negyvenszeres válogatott északír középpályás 2010. március 25-én lett a Celtic vezetőedzője, miután a klub menesztette Tony Mowbray menedzsert. A katolikus felekezetű Lennon 2002-ben halálos fenyegetések miatt mondta le a válogatottságot.

A szerdai, Hearts elleni bajnokit 3-0-ra megnyerte a Celtic, de a városi rivális Rangers még így is egy ponttal vezeti a bajnokságot.