Vágólapra másolva!
2009 után ismét töltényt küldtek levélben a Celtic labdarúgócsapata edzőjének, Neil Lennonnak. A gyanús csomagot a szakvezető nevére címezték a csapat otthonául szolgáló Celtic Parkba, a rendőrség vizsgálatot indított. Lennont évek óta fenyegetik, legutóbb szerdán, a Hearts otthonában játszott bajnoki közben támadta meg egy pályára berohanó drukker.

A strathclyde-i rendőrség információja szerint gyanús csomagot találtak a Celtic Parkban, a Celtic Glasgow otthonául szolgáló létesítményben. A levelet, amely egy töltényt tartalmazott, a futballcsapat edzőjének, Neil Lennonnak nevére küldték.

A klub ügyvezető igazgatója, Peter Lawwell szerint, amit Lennonnal szemben művelnek, az a skót futball szégyene.

"A héten az edzőpálya közelében hét embert tartóztattak le fegyverviselés miatt, tegnap este megtámadták edzőnket a Hearts elleni bajnokin, most pedig lőszert tartalmazó csomagot kapott. Mi vagyunk az egyetlen klub, amely ilyen hitvány támadásoknak van kitéve" - dohogott.

Lennon 2000 és 2007 között 214 meccsen lépett pályára a Celticben, tavaly március 25-én lett a Celtic vezetőedzője, miután a klub menesztette Tony Mowbray menedzsert. A szakembernek áprilisban működőképes levélbombát, 2009-ben egy levélben golyókat küldtek, pár hónappal később pedig Glasgow-ban két férfi bántalmazta.

Lennont idén többször eltiltották már: tavaly novemberben - szintén a Hearts ellen - piros lapot kapott az elveszített bajnoki után, de a lelátóra való távozásakor még összekapott a negyedik játékvezetővel.

A szövetség a piros lapért kettő, az agresszív viselkedésért plusz négy meccsről meszelte el, utóbbit végül megfelezte. Lennon aztán a Celtic márciusi, Rangers elleni győztes kupameccsén is kiborult: az ellenfél szenegáli válogatott csatárát, El Hadji-Dioufot becsmérelte, majd a három Rangers-játékos kiállításával végződött találkozó után nekiment az ellenfél másodedzőjének, Ally McCoistnak.