Vágólapra másolva!
Nemzeti, faji és vallási gyűlöletkeltés miatt a Partizan minden egyes labdarúgóját bepereli  a Vojvodina labdarúgócsapata. Radisav Rabrenovic, a Vojvodina főtitkára elmondta, hogy a két csapat legutóbbi mérkőzése után a Partizan játékosai Marko Jovanovic védő vezénylésével a következőket skandálták: "Félig magyar, félig usztasa" (Pola madjar, pola ustasa).

"A játékosokat megelőzően, a mérkőzés ideje alatt a Partizan szurkolói énekelték a gyűlöletkeltő dalocskát. A Radio 021 kivételével egyetlen médium sem tudósított a történtekről. Úgy tűnik, mindenkinek normális, hogy a belgrádiak büntetetlenül sértegetik az újvidékieket, vagy a vajdaságiakat. Nem is tudom, hogy kinek énekelték a dalocskát. Az újvidékieknek? Vagy a vajdaságiaknak? Vagy a csapatunknak? - tette fel a kérdést Rabrenovic, aki szerint a dalocska a gyűlölet megtestesítője.

A Magyar Szó úgy tudja, a klub biztosan bepereli a Partizan játékosait, az esetleges további lépésekről pedig a Vojvodina ügyvédjével folytatott egyeztetés után döntenek, közölte Rabrenovic.

A klub főtitkára azt is bejelentette, hogy kampányt kezdenek a szerbiai labdarúgás terén észlelhető korrupció miatt. Az incidens Ratko Buturovicot, a Vojvodina elnökét is mélyen felháborította.

"A mérkőzés teljes időtartama alatt hallgathattuk a szurkolók undorító skandálását, már az is elég kínos volt számunkra. Az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor a Partizan játékosai is csatlakoztak a skandálókhoz" - nyilatkozta.

A VajdaságMa délvidéki hírportál szerint a Partizan labdarúgói Marko Jovanoviccsal az élen, akinek a kezében mikrofon volt, ezt énekelték:

Uz Partizan odrastao sam ja
Za Vojvodinu sada navijam
Pi*ka najveca
Dusa prodana
Pola madjar
Pola ustasa!!!!

(A Partizan volt a mindenem, most a Vojvodinát éltetem,
A legnagyobb p..., eladott lélek, félig magyar, félig usztasa)


A szerdai Vojvodina-Partizan kupadöntőt botrányok jellemezték. Slobodan Veselinovic játékvezető, valamint két segítője a mérkőzés során hibákat követtek el, a vajdasági együttes végül a 83. percben le is vonult a pályáról, s nem fejezte a mérkőzést, amelyet végül a belgrádi együttes 2-1-re megnyert.