Vágólapra másolva!
A Manchester United 1-1-es döntetlent ért el a Blackburn Rovers otthonában a Premier League 37. fordulójában, és ezzel története tizenkilencedik bajnoki címét nyerte.

Egyértelmű volt a képlet a Manchester United számára, amennyiben a listavezető legalább egy pontot elhoz a Blackburn otthonából, akkor története tizenkilencedik bajnoki címét nyeri, amivel megelőzi az eddig a vonatkozó lista élén vele holtversenyben álló Liverpoolt.

A MU úgy is kezdte a meccset, ahogy az egy bajnoki aranyra hajtó csapathoz illik, a negyedik percben Rooney beadása után Nani fejelt a lécre.

A kezdeti rohamok átvészelése után a Blackburn magához tért, és a 19. percben Roberts majdnem kihasználta a Van der Sart helyettesítő Kuszczak bizonytalankodását, de a lengyel kapus Vidiccsel közösen még időben eltakarította a labdát. Egy perccel később azonban érkezett az a gól, amely úgy tűnt, elnapolja a bajnokavatást, Olsson beadása után Emerton dropból lőtt a jobb alsóba.


A MU elég bágyadtan focizott a gól után, egyedül Hernandez lövésénél volt komolyabb feladata Robinsonnak, de azt jól megoldotta a Blackburn kapusa, aki leért a mexikói csatár jobb alsó felé tartó lövésére. A második félidőben is a Blackburn dolgozott ki előbb nagy helyzetet, de Olsson fejesét a jobb kapufa hárította.

A 71. percben aztán nagy lehetőséget kapott a United, Hernandez ugyan hosszan tolta meg a labdát, de okosan átesett az eléfekvő Robinsonon, Dowd bíró pedig a partjelzővel egyeztetve büntetőt ítélt. Rooney két perc közjáték után is higgadt maradt, a jobb sarokba lőtte a tizenegyest, a hátralévő időben pedig mindenki csak az órát figyelte.


Dowd a 94. percben lefújta a meccset, a MU 19. alkalommal lett Anglia király, ebből tizenkettedszer Alex Ferguson irányításával.

Bolton Ádám ha nem is bajnokavatást, de a szezon egyik legjobb meccsét nézhette végig a kispadról, a Blackpool 4-3-ra verte a Boltont, de így is kieső helyen áll, ami annak is köszönhető, hogy a Wolverhampton is nagy menekülésben van, és a Sunderland legyőzésével lehet, hogy megmenekül. A West Brom már ismeri, milyen jó érzés fellélegezni, mivel az Everton elleni győzelemmel meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Premier League, 37. forduló:
Blackburn Rovers - Manchester United 1-1 (1-0)
gól:
Emerton (20.), illetve Rooney (73., 11-esből)

Blackpool - Bolton Wanderers 4-3 (3-2)
gól:
DJ Campbell (9., 45.), Puncheon (19.), Adam (63.), illetve K. Davies (6.), M. Taylor (24.), Sturridge (53.)

Sunderland - Wolverhampton Wanderers 1-3 (1-1)
gól: Sessegnon (34.), illetve Craddock (23.), S. Fletcher (54.), Elokobi (78.)

West Bromwich Albion - Everton 1-0 (1-0)
gól:
Mulumbu (10.)
kiállítva: Biljaletgyinov (77., Everton)

vasárnap:
Chelsea - Newcastle United 14.30
Arsenal - Aston Villa 17 ó
Birmingham City - Fulham 17 ó
Liverpool - Tottenham Hotspur 17 ó
Wigan Athletic - West Ham United 17 ó

kedd:
Manchester City-Stoke City 20.45