Vágólapra másolva!
Nem tartja élete meccsének a hétvégi, Kecskemét ellenit Homma Kazuo, pedig csapata, a Siófok az ő mesterhármasával nyert 3-2-re, és ennek köszönhetően bent maradt az első osztályban. A hat éve Magyarországon élő japán focistának elsősorban a nyelvvel gyűlt meg a baja, de a nehézségeken átsegítették az akkori csapattársai.

- Hogyan került hat évvel ezelőtt Magyarországra?
- Egy ismerősöm ajánlott egy szerbiai lehetőséget, én kipróbáltam, aztán két és fél évig ott is maradtam. Onnan kerültem Szegedre, majd Pápára, vissza Szegedre, a Diósgyőrhöz, a Nyíregyházához, majd végül Siófokra.

- A hétvégi meccsig az idei szezonban összesen négy gólt lőtt, aztán Kecskeméten rögtön hármat, ráadásul mind nagyon fontos volt, mert a csapata kapott kettőt. Ez volt élete legfontosabb meccse?
- A kiesés elleni harcban jól jött, de nem ez volt életem meccse, mert nekem mindegyik ugyanúgy fontos, ezután is jön még ilyen a csapatnak. Támadó középpályást játszom, de úgy gondolok magamra, hogy csatár vagyok, mindig gólra török.

- Mit szólt hozzá, hogy a mesterhármasa tette biztossá Magyarország egyik legpatinásabb csapatának a kiesését?
- Á, ezzel nem foglalkozom. De tudom, hogy az MTK híres csapat, nagy múlttal.

- Egy nagyon más kultúrájú országból érkezett, mit lát a legnagyobb különbségnek?
- Nehéz kérdés, mert minden más, másképp gondolkodnak az emberek. Mivel először Szerbiába kerültem, ott egy picit meg is szoktam Kelet-Európát.

- Hogyan hasonlítaná össze a japán focit és a magyart?
- Teljesen más a kettő, de mivel én Japánban sosem játszottam profi szinten, ezért nem beszélhetek érdemben erről.

- Mit szokott meg a legnehezebben Magyarországon és mi okozott kellemes meglepetést?
- Eleinte a magyar nyelvet nem beszéltem, és nehéz volt beilleszkedni, elmagyarázni az edzéseken, mire gondolok. A csapattársak viszont nagyon kedvesek voltak, mindenben segítettek.

- Mennyire követi az Európában focizó japánokat? Kagava bajnok lett a Dortmunddal, a Schalke-Inter BL-negyeddöntőn mindkét csapatban játszott japán.
- Egy japán újság a kezdőlapom a neten, ott olvasom a napi híreket.

- Hogyan alakul a jövője?
- Kölcsönben vagyok Siófokon, június 30-ig, a Nyíregyházával állok szerződésben, de ha nem jut fel a csapat, akkor automatikusan lejár a szerződésem. Többet még nem tudok, le kell ülni tárgyalni. (Négy fordulóval a zárás előtt nyolc pont az NySFC hátránya a Diósgyőrrel szemben az NB II Keleti csoportjában.)

- Magyarországon fejezné be a karrierjét?
- Még nem gondoltam a pályafutásom végére, az még nagyon-nagyon messze van. Az más kérdés, hogy tudom: ha egyszer abbahagyom a játékot, akkor is szeretnék a fociban maradni, szeretnék visszaadni valamit a focinak, mert eddig ebből éltem, és sokat adott nekem.