Vágólapra másolva!
Hat héten belül másodszor lépett vissza a Copa Américától a japán labdarúgó-válogatott, ezúttal azért, mert németországi légiósait nem engedik el a júliusi kontinenstornára. Az ázsiai ország helyére Costa Ricát hívják meg.

A soccerway.com beszámolója szerint a Németországban játszó japán játékosok azért nem kaptak engedélyt a júliusi Copa Américán való részvételre, mert ebben a hónapban már zajlik a felkészülés a Bundesligára.

Az már korábban kiderült, hogy a hazai bajnokságban játszó focistákra nem számíthat Japán, az országot márciusban ért természeti katasztrófa miatt ugyanis elhalasztották a japán pontvadászat több fordulóját, s ezek egy részét júliusban játsszák majd le.

A japán szövetség elnöke, Ogura Dzsundzsi a rendező Argentínának küldött levelében véglegesnek minősítette a legutóbbi döntést.

Az ázsiaiak először április 4-én, a földrengés és szökőár, illetve azok következményei miatt mondták le a részvételt, tíz nappal később azonban jelezték, mégis szerepelnének a július 1. és 24. között sorra kerülő eseményen.

A japán válogatott júniusban két hazai meccsen Peru és Csehország ellen lép először pályára az országot márciusban sújtó katasztrófa után, ezek programját nem érinti a döntés.

A dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) kedden Costa Ricának küld majd meghívót, amely eddig háromszor vett részt a Copa Américán. Ha a közép-amerikai gárda elindul a tornán, a csoportkörben Argentínával, Bolíviával és Kolumbiával találkozik majd.