Vágólapra másolva!
Nem Paulo Sousa lesz az egyetlen egykori portugál válogatott labdarúgó, aki Kelet-Európában szerencsét próbál, a Videoton leendő mesterét követi egykori csapattársa, Jorge Costa is, aki a portugál sajtó szerint a kolozsvári CFR vezetőedzője lesz.

"Jorge Costa visszatér a kispadra: kétéves szerződést kötött a román csapattal. A szerződést hétfő este egy portói hotelben írták alá egy kétórás tárgyalás végén. A CFR-t Razvan Zamfir sportigazgató képviselte, korábban Iuliu Muresan klubelnök szóban már megegyezett a trénerrel" - írta a portugál A Bola napilap.

A Krónika úgy tudja, Jorge Costát a szombati idényzáró forduló után mutatják be a címvédő, most azonban legjobb esetben is csak a bajnokság 8. helyén végző kolozsvári csapatnál. Iuliu Muresan nem erősítette meg a hírt, csupán annyit mondott, hogy erről a témáról vasárnap fog többet beszélni.

Jorge Costa 1990 és 2005 között az FC Portót erősítette, a klubbal nyolc bajnoki címet és összesen 24 trófeát szerzett, José Mourinho irányításával 2003-ban az UEFA-kupában, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott. Az 50-szeres portugál válogatott hátvéd aktív pályafutását 2006-ban a Standard Liege csapatánál fejezte be.

2007-ben a Bragánál kezdett el másodedzőként dolgozott, majd Olhanensével 2009-ben feljutott az első osztályba, amellyel a következő szezonban kiharcolta a bennmaradást. Ezt követte az Academica Coimbra, ahonnan tavaly decemberben családi okokra hivatkozva állt fel.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!