Vágólapra másolva!
A mexikói Javier Hernándezt választották a szezon legjobb Manchester United-játékosának a szurkolók, a társaknál a portugál Nani nyert, míg a legszebb gólt Wayne Rooney szerezte az idényben.

A Manchester United megtartotta a szokásos idény végi gálaestjét, ahol a szurkolók megszavazták a szezon legjobbjait. A felnőttek között a legjobb játékosnak az első európai szezonját futó Javier Hernándezt választották.

A Guadalajarától érkezett 22 éves mexikói csatárt pillanatok alatt beépítette a csapatba Sir Alex Ferguson menedzser, Chicharito pedig 20 góllal hálálta meg a bizalmat.

"Mindig is arról álmodtam, hogy a Manchester Unitedben játsszam. Azt gondoltam, hogy az első évemben a tartalékok között fogok játszani, esetleg néhány percet kapok majd a felnőttek között, szóval nagyon hálás vagyok Sir Alexnek" - mondta Hernandez, aki a szavazatok 21 százalékát gyűjtötte be, a második a portugál Nani (20%), a harmadik pedig a szerb Nemanja Vidic (16%) lett.

Érdekes, hogy a két nagy korábbi kedvenc, Wayne Rooney és Ryan Giggs nem került be az első háromba. A játékostársak is megválasztották az általuk a legjobbnak vélt játékost, ezen a szavazáson Nani győzött, aki 10 góllal és 18 gólpasszal segítette bajnoki címhez a Manchester Unitedet.

Összefoglaló a gáláról:


A szezon legszebb gólja a városi rivális Manchester Citynek lőtt Rooney-olló lett, a legjobb fiatal játékosnak járó Jimmy Murphy-díjat a középpályás Ryan Tunnicliffe nyerte el, a tartalékcsapat legjobbjának pedig Oliver Gillt, a ManUnited ügyvezető igazgatójának, David Gillnek a fiát választották.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!