Vágólapra másolva!
A horvát Vjesnik című napilap internetes kiadása szerint komoly változások várhatóak a Hajduk Split labdarúgócsapatánál. A portál szerint a csapat Alessandro Costacurtát, az AC Milan legendás játékosát szemelte ki az edzői posztra, míg a csatársorba az egyik jelölt a magyar gólkirály, a Videotont erősítő brazil André Alves.

A Vjesnik információja szerint három név merült fel a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának kispadjára. A rutint és a tapasztalatot Bojan Prasnikar, illetve Vladimir Petkovic jelenti: előbbi jelenleg a Rudar Veleje szakvezetője, de dolgozott már a Cottbus élén, illetve volt szlovén szövetségi kapitány is, míg utóbbi az elmúlt három évet a svájci Young Boys kispadján töltötte.

A legnagyobb név azonban egyértelműen Alessandro Costacurtáé, akit a lap szerint szintén csábít a Hajduk. Az olasz védő 2007-ben, 41 évesen vonult vissza az aktív játéktól, az AC Milan színeiben 21 év alatt közel 700 mérkőzést játszott, ötször nyert BEK-et és BL-t, tagja volt a 2004-es vb-ezüstérmes olasz válogatottnak, amelyben összesen 59 alkalommal lépett pályára.

Egyetlen gyenge pontja a tapasztalatlanság, ugyan 2007-ben dolgozott Carlo Ancelotti segítőjeként, de önállóan eddig mindössze egyszer edzősködött: 2008-2009-ben a másodosztályú Mantovát irányította.

A játékoskeretben is történhetnek változások, a csapat egyik legjobbját, Ante Vukusiaót ugyanis a Chelsea szemelte ki - legalábbis a Telegraph szerint -, a lap szerint ha létrejön az üzlet, helyére a Videotont erősítő magyar gólkirály, André Alves, esetleg a bosnyák Zrinjski Mostart erősítő Ivan Lendric kerülhet.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!