Vágólapra másolva!
A Chelsea-nél már lázasan keresik a vasárnap menesztett Carlo Ancelotti utódját. A Goal.com internetes oldal szerint az első számú kiszemelt a török válogatott szövetségi kapitánya, Guus Hiddink, a William Hill fogadóiroda szerint viszont Marco van Basten érkezése a legvalószínűbb. Utóbbira azért is jó esély van, mert az egykori holland aranylabdás maga is úgy nyilatkozott, hogy szívesen igazolna a Chelsea-hez.

A vasárnapi, Everton elleni 1-0-s vereséget követően Roman Abramovics tulajdonos menesztette a klub vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, mivel a Chelsea egyetlen kupát sem tudott nyerni, a bajnokságban a második helyen végzett, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőben búcsúzott a Manchester United ellenében.

Ancelotti távozása után máris megindultak a találgatások, hogy ki lehet a következő edzője a londoni klubnak. Az angol sajtó szerint Abramovics első számú célpontja Guus Hiddink, aki 2009 februárjától a szezon végéig ideiglenesen vezette a Chelsea csapatát.

Akkor FA-kupát nyert az együttessel a holland szakember, aki a holland De Telegraafnak adott nyilatkozatában nemrég kijelentette, még ma is tanácsadóként segíti a klubot.

A Transfermarkt.net oldala szerint Andé Villas-Boas is a kiszemeltek között van. A szakember a Portóval az idei szezonban megnyerte a portugál bajnokságot, a kupát, és az Európa Ligát is.

A SkySports angol internetes sportoldal szerint Marco van Basten kijelentette, szívesen menne Londonba, hogy a Chelsea-t irányítsa. A William Hill fogadóiroda a holland aranylabdás kinevezését tartja a legvalószínűbbnek. Akárki lesz is a befutó, angol sajtóhírek szerint évi 6 millió fontos fizetés ütheti a markát, és jelentős összeget is biztosít neki a tulajdonos a nyári átigazolásokra.