Vágólapra másolva!
Arsene Wenger vezetőedző hiába emelte fel hangját a kimerítő utazással járó szezon előtti túrák ellen. A Premier League-ben negyedik helyen végzett Arsenal júliusban Malajziában szerepel barátságos mérkőzésen.

Arsene Wenger nemrég azt hangoztatta, hogy a szezon előtti hosszabb túrák nem szolgálják az Arsenal felkészülését, és azt javasolta, hogy együttese Közép-Európában játsszon felkészülési meccseket a hazai környezetben rendezendő Emirates-kupa előtt.

A menedzser aggodalmait azonban nem vették komolyan a klubnál, és bejelentették, hogy a londoni csapat megmérkőzik a malajziai válogatottal július 13-án Kuala Lumpurban. A találkozót a 80 ezer néző befogadására alkalmas Bukit Jalil-stadionban rendezik meg.

"Negyedszerre utazunk Malajziába, legutóbb 1999-ben jártunk ott" - nyilatkozta a klub honlapjának Ivan Gazidis, az Arsenal elnöke. "Hatalmas ázsiai szurkolótáborral rendelkezünk, így ez jó lehetőség arra, hogy az ottani drukkereink közelebb kerülhessenek az együtteshez."

Mohamed Bin Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) elnöke szintén nemtetszésének adott hangot, szerinte ugyanis nem szerencsés ilyen mérkőzéseket rendezni, miközben zajlanak majd a világbajnoki selejtezők.

Az Arsenal Kuala Lumpur-i fellépésére tíz nappal az után kerül sor, hogy a malajziai válogatott Tajvan ellen lép pályára, a vb-selejtező első fordulójának visszavágóján. Az esélyesebbnek tartott malajziaiak továbbjutás esetén július 23-án ismét kvalifikációs mérkőzést játszanának, akkor már Szingapúrral.