Vágólapra másolva!
Télen eligazolt a Dortmundból, így nem lett Bundesliga-bajnok, de a tizenkét tavaszi bajnokin szerzett három góljával nagyban hozzájárult új csapata bennmaradásához a német élvonalban Hajnal Tamás, aki szerint Stuttgartban jó a magyar labdarúgók megítélése.

"Miután a Dortmund megnyerte a bajnokságot, volt csapatom edzője és ügyvezetője is keresett, és meghívtak az évadzáró bankettre, amelyre sajnos nem tudtam elmenni, mert aznap a Bayern Münchennél vendégeskedtünk, így elég nehezen tudtam volna átérni Dortmundba" - nyilatkozta a labdarúgó-válogatott telki edzőtáborában Hajnal Tamás.

A 30 éves játékos, miután felépült a sérüléséből, nem tudta magát visszaverekedni a Dortmund kezdőcsapatába, sőt, egyetlen mérkőzésen sem szerepelt a bajnokcsapatban. "Aranyérmet még nem kaptam, nem is tudom, hogy kapok-e, de biztos, hogy nem fogok emiatt jelentkezni" - mondta a középpályás, akinek a legutóbbi szezonja felemás volt.

"Az év első fele nehéz volt, de nem estem kétségbe, hiszen egy labdarúgó pályafutásában vannak olyan időszakok, amikor egy edző valaki más mellett teszi le a voksát. Jürgen Kloppnak nem volt oka a változtatásra, mert a csapatnak nagyon jól ment" - fogalmazott Hajnal, aki 2008 nyarán a Karlsruhétől szerződött Dortmundba, ahol az első szezonjában kitűnően játszott, stabil kezdőként öt gól mellett tizenegy gólpasszt is adott. A 2009/2010-es idényben már nem nyújtott ennyire meggyőző teljesítményt, főleg azért, mert hosszú ideig sérüléssel bajlódott. Mivel Dortmundban idén nem játszott, januárban kapóra jött számára a Stuttgart megkeresése, amely kölcsönvette a szezon végéig.

"Stuttgart nagy kihívást jelentett a számomra, sokat jelentett a megkeresés szakmailag és emberileg egyaránt. Nagyszerű érzés, hogy szép teljesítménnyel bennmaradtunk, emlékezetes marad az utóbbi három és fél hónap" - folytatta Hajnal, aki úgy érzi, a januári váltásával "egy megtörtnek látszó karriert" sikerült rendbe hozni.

Forrás: AFP/Thomas Kienzle
Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Mivel a csapat bennmaradt - tizenkettedik lett -, a szerződését két évvel meghosszabbították, és 2013-ig a Stuttgart játékosa lesz. A légiós a városban már találkozott Hajnal-mezes szurkolókkal, amin nem csodálkozik, mint az [origo]-nak elmondta, a magyaroknak jó a megítélésük Stuttgartban. "Kérdezgetnek Szabics Imréről, Lisztes Krisztiánról is, sőt az ifjúsági csapatnál megfordult Szalai Ádám is szóba került már. Sok gratulációt kaptam azért, amiért hozzásegítettem a csapatot a bennmaradáshoz, és ez nagyon jó érzéssel tölt el."

A jövő pénteki, Luxemburg elleni barátságos meccsről azt mondta: Semmi esetre sem szabad könnyedén venni az ellenfelet, amely a szlovákokat megverte, és a románokkal is szoros meccset játszott. "De nem is ez a fontos, hanem a San Marino elleni Eb-selejtező. Ami biztos, a budapesti 8-0-t el kell felejteni, mert nem mindig jönnek ki úgy a dolgok, mint azon a meccsen, Szalai Ádám sem lő minden meccsen olyan nagy gólt, mint azon a találkozón. Kötelező feladat a győzelem, és nem életbevágó, hogy ugyanolyan látványos legyen a játékunk, a lényeg sokkal inkább a három pont megszerzése" - mondta el várakozásait a június 7-ei mérkőzésről.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!